26 / 04 / 2024

Bakan Güllüce: TOKİ haksızlığa uğradı

Bakan Güllüce: TOKİ haksızlığa uğradı

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Esenler Oruçreis Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm konutlarının teslim töreninde yaptığı konuşmada TOKİ'ye yönelik eleştirilere tepki göstererek, "kara propaganda yapılıyor" dedi



TOKİ'nin haksızlığa uğramış kurumlardan birisi olduğunu, kara propaganda yapıldığını anlatan Güllüce, "600 bin insanı ev sahibi yapacaksın. Bu nasıl bir hayırdır. Çerez parasına, su parasına. Bu sevap size yeter.  Allah sizden razı olsun. Cumhurbaşkanımızın gayretiyle bu millet ev sahibi yapılıyor. 600 bin insan adına Sayın Cumhurbaşkanım, sana da yüzbinlerce, milyarlarca teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.


İmar hakkı transferi üzerine çalışıldığını dile getiren Güllüce, bunun arsaları bloke olan vatandaşların işlerini ve kentsel dönüşümü çok rahatlatacağını kaydetti. 


Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, yapı denetimcilerin yeterli denetimi yapmadığı şekilde ihbarlar geldiğini dile getirerek, "Yapı denetimi yapan meslektaşlarımıza çağrıda bulunuyorum. Bu doğruysa çok kötü. Biz denetim yerine çok sert tedbirler, uygulamalar yaparız. Yanlışsa sizin üzerinizde de algı yönetimi yapılıyor o zaman. Sizler kendinizin böyle olmadığını anlatan çalışmalar yapın" diye konuştu.


Çevre denetimini otomatik hale getirmeye çalıştıklarını belirten Güllüce, çok az elemanla denetimin nasıl yapılacağı şeklinde proje oluşturulduğunu anlattı.


- "Kara propaganda yapanlar tarafından gönderildi" 


Kentsel dönüşüm üzerine kara propaganda yapıldığını, adına da "rantsal dönüşüm" denildiğini vurgulayan Güllüce, vatandaşa "senin evini alacaklar, Çatalca'ya sürecekler" diyerek, propaganda yapıldığını söyledi. "1940'lı yılların Cumhuriyet Halk Partisi miyiz, insanları süreceğiz?" diyen Güllüce,  "Niye sürelim, ne derdimiz var. Bizler insanların başlarına bina yıkılmasın, diye uğraşıyoruz" dedi.


Bu sırada kentsel dönüşüm kurasına katılan bir vatandaş da, "Efendim özür diliyorum. Belediye başkanımızın bize verdiği söz vardı" diyerek, Güllüce'nin konuşmasını kesmek istedi. Güllüce, "Sözümüz bittikten sonra konuşursunuz" diyerek vatandaşın araya girmesine izin vermedi. Vatandaşın konuşmaya devam etmesi üzerine Güllüce, şöyle devam etti:


"Bu kara propagandayı yapanlar, böyle bir yerlere gelirler, çok ciddi konuşmaları da sabote ederler. Bunlar da kara propaganda yapanlar tarafından gönderilmiş kişiler. O kara propagandanın adresi neresiyse, toplantılarda çıkıp da 'ama efendim' diyenlerin adreslerinin de birebir örtüştüğünü zamanla görürsünüz. O adresler birebir aynıdır. Hem kara propaganda adresi, hem çıkıp da 'ama efendim' diyenlere iyi bakın sayın vatandaşlar. İstediğiniz kadar toplantıları sabote etmeye çalışın, provokasyon yapmaya çalışın, bu para etmiyor. Bu millet bu provokasyonu yemiyor. 'Ama efendim' diyerek konuşmaya başlayarak sakın ha milletin kafalarını kimse bulandırmaya kalkmasın. Bu millet yemiyor."

Esenler'de kuralar çekildi

Konuşmaların ardından Bakan Güllüce, noter huzurunda daire sahiplerinin kurasını çekti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 5 Ekim 2012'de Esenler'den başlatılan Kentsel Dönüşüm Projesi'nin 2. etabında 262 konut inşa edildi. Projenin ilk etabındaki 183 bağımsız birim, noter huzurundaki çekilişle hak sahiplerine teslim edildi.


AA




Geri Dön