19 / 04 / 2024

Suat Kılıç, 24 stad ve 405 spor tesisini tanıttı!

Suat Kılıç, 24 stad ve 405 spor tesisini tanıttı!

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, "Büyük spor hamlemiz kapsamında 24 yeni stat ve 405 tesis yatırımımız var" dedi...



Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, yapımı planlanan 24 yeni stat ve 405 spor tesisini tanıttı. 

Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirilen basın toplantısına, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, diğer yetkililer ve çok sayıda basın mensubu katıldı. 

Yeni yatırımları paylaşmak amacıyla spor medyasıyla bir araya geldiklerini belirten Suat Kılıç, ''Büyük spor hamlemiz kapsamında 24 yeni stat ve 405 tesis yatırımımız var. Statlarımız, ev sahibi takımın 15 günde bir maçlarını yaptığı değil, çeşitli amatör sporlara da sürekli hizmet verecek tesisler olacak. İçlerinde alışveriş merkezleri, dinlenme alanları, sosyal tesisler bulunacak. Sadece 15 günde bir maça gidilen beton bloklar değil, 365 gün çalışacak yaşam merkezleri oluşturmaya gayret ediyoruz'' diye konuştu. 


 İnşasına başlanan ya da planlanan Adana, Afyonkarahisar, Ankara, Antalya, Diyarbakır, Edirne, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İzmir-1, İzmir-2, Kocaeli, Malatya, Mersin, Sakarya, Samsun, Sivas, Trabzon, Bursa, Çorum, Konya, Manisa/Akhisar ve Manisa/Turgutlu statlarıyla ilgili bilgi veren Bakan Kılıç, hiçbir ildeki stadın diğer ildeki statla mimari benzerliğinin bulunmadığını vurguladı. 

Elazığ ve Van'da birer stat yapımını gündemlerine alabileceklerini belirtip, bu illerde de ihtiyacın doğduğunu anlatan Suat Kılıç, İzmir'deki statlar için, ''Bu konu polemik de yapıldı. İzmir'de, iki farklı yakaya iki ayrı stat yapmayı hedefliyoruz. Örnekköy'de ilk stat için gerekli tüm yasal değerlendirmeleri yaptık. 25 bin kişi kapasiteli tesisin, öncelikle Karşıyaka olmak üzere  İzmir  futboluna hizmet vermesini planlıyoruz. Diğer yakaya bir stadın daha yapılması için girişimlerimizi hızlandıracağız'' ifadelerini kullandı. 

     

405 spor tesisi

     

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, 24 stat projesine ilave 405 ayrı spor tesisinin de Türk sporuna kazandırılacağını bildirdi. 

Suat Kılıç, 30 kapalı yüzme havuzu, 124 sentetik futbol sahası, 78 gençlik merkezi, 129 spor salonu, 13 atletizm pisti ve farklı branşlar için de 31 ayrı tesis yapılacağını anlatarak, şunları söyledi: 

''Bu tesislerin tamamının ihalesi yapılmadı. İhalesi yapılanlar üzerinden ortalama hesap yaparsak, 24 stat için 2,5 milyar lira, tesisler için de 1 milyar lira olmak üzere toplam 3,5 milyar liralık bir spor yatırımı söz konusu. Bu çok önemli bir rakam. 2002 yılı yatırım programında toplam yatırım bütçesi 60 milyon liraydı. En büyük destekçimiz, başta Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'dır. Tesisleşme hamlesinin bitirilmesi konusunda hemfikir olduk.


AA


Geri Dön