26 / 04 / 2024

Tarım Bakanı Yumaklı: Tarımda ‘Yerlileştirme ve Millileştirme’ adımları hızlanacak

Tarım Bakanı Yumaklı: Tarımda ‘Yerlileştirme ve Millileştirme’ adımları hızlanacak

Tarım ve Orman Bakanlığı görevini Vahit Kirişci'den devralan İbrahim Yumaklı, ilk mesajlarını verdi. Bakan Yumaklı, gelecek dönemde üretimden tüketime her aşama için planlanan yapısal reformları hayata geçireceklerini söyledi.



Yeni kabinenin Tarım ve Orman Bakanı olan İbrahim Yumaklı, yeni dönemde üretimden tüketime kadar her aşamada planlanan yapısal reformları hayata geçireceklerini bildirdi. Görevini Vahit Kirişçi’den devralan İbrahim Yumaklı, devir teslim töreninde yaptığı konuşmada, Bakan Yardımcısı olarak görev yaptığı 14 aylık zaman içerisinde birçok proje başlattıklarını belirterek, “Bundan sonra daha önce Sayın Bakanımızla birlikte başlatmış olduğumuz projeleri tamamlayıp yenilerini eklemeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

Tarım Bakanı Yumaklı: Tarımda ‘Yerlileştirme ve Millileştirme’ adımları hızlanacak

YAPISAL DÖNÜŞÜM KAÇINILMAZ

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, konuşmasında; küresel iklim değişikliğinden salgın hastalıklara, savaşlardan çatışmalara kadar içinde bulunduğumuz dönemin ‘yeni normal’ olarak adlandırıldığına işaret ederek Bakanlık olarak yeni döneme hazırlıklı olduklarının altını çizdi. Bu süreçte hem tarımsal üretim hem de girdilerin tedarikinde ezberlerin bozulduğunu belirten Yumaklı, orman ve su varlığımızın korunması ile ilgili farklı ve yeni çalışmaların yapılmasının zorunlu olduğunu ve yapısal dönüşüm açısından kaçınılmaz bir süreci beraberinde getirdiğini ifade etti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön