23 / 04 / 2024

Bakanlar Kurulu'ndan acele kamulaştırma kararları!

Bakanlar Kurulu'ndan acele kamulaştırma kararları!

Bakanlar Kurulu, eneıji projeleri için bazı taşınmazların acele kamulaştırılmasını kararlaştırdı. Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü projeleri için alınan kararlar 26 Aralık 2014 Tarihli ve 29217 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı...




Söz konusu kararlar, Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, Aydın'ında yer alan J-700 numaralı jeotermal kaynak işletme ruhsat sahasında yapımı devam eden jeotermal enerjiye dayalı üretim tesisi için ihtiyaç duyulan kuyuların açılabilmesi amacıyla listede belirtilen taşınmazların, Aydın Valiliği (Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı) tarafından acele kamulaştırılmasına karar verildi. İstanbul'un Bakırköy ilçesinde gerçekleştirilecek Küçükçekmece Aşık Veysel Caddesi D100 Karayolu Arası Yol Kavşak Uygulama İmar Planı kapsamındaki yer ile ada ve parsel numaralan belirtilen taşınmazların, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından acele kamulaştırılması kararlaştırıldı. 


Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğüne ait "154 kV Çamlıyayla HavzaKadınak 2 Eneıji İletim Ham Projesi", "154 kV (Bursa DGKÇS-Bursa SAN) Brş.N-Demirtaş EİH Projesi" ve "380 kV (Zetes-Amasra) Brş.N-Bartın 380 OSB Eneıji İletim Hattı Projesi" ve "154 kV (VarsakSerik) Brş.N.-Belek Enerji İletim Hattı Projesi" kapsamında gösterilen güzergaha isabet eden taşınmazların, direk yerlerinin mülkiyet şeklinde, iletken salınım gabarisinin ise irtifak hakkı kurulmak suretiyle acele kamulaştırılmasına karar verildi. "154 kV Selçuk GIS Trafo Merkezi Projesi" ile "380 kV Bornova 380 GIS Trafo Merkezi Projesi" kapsamında ekli haritada gösterilen sahaya isabet eden taşınmazlar ile bağlantı anlaşması uyarınca tesis edilecek "154 kV Alaşehir JES TM-Alaşehir JES Havza TM Eneıji İletim Hattı Projesi" kapsamında haritada gösterilen güzergaha isabet eden taşınmazlar direk yerleri mülkiyet şeklinde, iletken salınım gabarisi ise irtifak hakkı kurulmak suretiyle acele kamulaştırılacak. Gaziantep'in Şehitkamil ilçesinde belirtilen alanın Gollüce Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alanı ilan edildi.



Hürses


Geri Dön