19 / 04 / 2024

Bakanlık anahtar teslim kentsel dönüşüm projesi başlatıyor!

Bakanlık anahtar teslim kentsel dönüşüm projesi başlatıyor!

Riskli yapıların dönüşümü için çevre ve şehircilik bakanlığı yeni bir proje başlatıyor. Garanti Mortgage’in, Kentsel Dönüşüm ve Hukuk Platformu ile birlikte geliştirdiği proje İstanbul’da İstanbul İnşaatçılar Derneği’nin öncülüğünde uygulanacak.



Çevre ve Şehircilik Bakanlığının desteği çerçevesinde Garanti Mortgage’in, Kentsel Dönüşüm ve Hukuk Platformu ile birlikte geliştirdiği “Anahtar Teslim Kentsel Dönüşüm Projesi” İstanbul’da İstanbul İnşaatçılar Derneği’nin öncülüğünde uygulanacak.


Projede, inşaat şirketlerinin imar artışı veya kendilerine düşecek ilave kat olmadığı için yapımını üstlenmeyi tercih etmedikleri binaların kentsel dönüşümünde, maliklerin kendi binalarını yapmaları veya yaptırmaları için gereken finansman ve koordinasyon kredisi başvurulan banka tarafından sağlanacak. Müteahhitler de taahhüt ettikleri inşaat yapım bedeline karşılık gelen hakedişlerini yine bankadan alacak.


Bu kapsamda, projenin ortaklarından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Vedad Gürgen, İNDER Başkanı Nazmı Durbakayım, Kentsel Dönüşüm ve Hukuk Platformu Başkanı Prof. Dr. Gürsel Öngören ve Garanti Mortgage Genel Müdürü Murat Atay’ın yer alacağı basın toplantısı ve imza töreni 12 Mayıs 2015 Salı günü The Marmara Otel Taksim'de düzenlenecek.



Geri Dön