26 / 04 / 2024

Baker Group Kilyos'ta içinde Survivor adası olan plaj kuracak!

Baker Group Kilyos'ta içinde Survivor adası olan plaj kuracak!

Baker Group’un CEO’su Cüneyt Baker, eşiyle gittiği Büyükada’da otellerin fiyat ve hizmet politikasına sinirlenince otelci oldu. Baker; Büyükada’da 2, Dolapdere ve Tarabya’da birer otel açacak, Kilyos’ta içinde Survivor adası olan plaj kuracak



Baker Group; Madonna’nın kulisinden Hip Kasrı’na, Reina’dan Mardan Palace Hotel’e birçok yapıya mimari uygulama şirketi olarak imza attı. Baker Group’un CEO’su Cüneyt Baker, “Üstadım” dediği İzzet Çapa’nın yanında yetişmiş, ondan mekan ve işletmenin inceliklerini öğrenmiş. Baker’in eşiyle gittiği Büyükada’da otellerin fiyat ve hizmet politikasına sinirlenmesiyle grup turizme yatırım kararı almış. Baker Group, Büyükada’da 2, Dolapdere ve Tarabya’da birer otel açacak.


Dönerci ve kebapçı sırada

Kilyos’ta beach kuracak olan grup, Tarabya Bahçe markasıyla girdiği yeme-içme sektöründe de büyüyecek. Sultanahmet’te dönerci, Tarabya’da kebapçı açacak olan Baker, bütün yatırımları Big markası adı altında hayata geçirecek. Big Prinkipos Hotel ve Big Prinkipos De Luxe Hotel ile Büyükada’da farklı bir otelcilik hizmeti sunacaklarını belirten Cüneyt Baker, “Büyükada’ya gittiğimizde kazık fiyatlarla karşılaştık. Sinir oldum ve otel işine girmeye karar verdim. Çünkü Büyükada’daki turist potansiyeli kesinlikle gözden kaçıramayacağım bir durumdu. 12 odalı ilk otelimizi Aralık ayında açtık. Kış sezonunda yüzde 70’in üzerinde doluluk oldu. İkinci otelimiz de 16 odalı olacak. Onu Mayıs’ta açacağız. Büyükada’da meyhane ve yeni restoranımızla da yer alacağız” dedi.


Big markasıyla büyüyecek

Tarlabaşı’ndaki otelin 110 odalı olacağını ve 20 milyon TL’ye mal olacağını kaydeden Baker, Osmanlı tarzını hayata geçireceklerini vurguladı. Lüks otel anlamında Taksim’de boşluk yaşandığını belirten Baker, şöyle devam etti: “Özellikle Ortadoğu ve Arap ülkelerinden gelen turistler, Taksim ve çevresini tercih ediyor. Şatafat ve rahatlığa önem veren bu grubun, özellikle yaz aylarında konaklama ihtiyacına cevap vermeyi istiyoruz. Ama bizimki çok kaliteli bir Osmanlı konsepti olacak. Tarabya’da da Tarabya Köşk otelini açacağız. 16 odası ve kral dairesi olacak. Yıl sonu hedefimiz 200 odaya ulaşmak. Otelcilikte de yeme-içme sektöründe de Big markası ile büyüyeceğiz.”


Avrupa’nın en büyük ‘beach’i

CÜNEYT Baker, Kilyos’ta çok farklı bir beach projesine imza atacaklarını anlattı. Baker, sözlerine şöyle devam etti: “Kilyos’ta Gümüşdere plajının işletmesini aldık. 80 dönüm alanda toplam 10 milyon dolar yatırım yapacağız. 500 metre plajımız var. Kış aylarında da açık olacak Avrupa’nın en büyük beach projesinde restoranlar, genel plaj ve sadece kadınlara hizmet veren bir tesis yer alacak. Konaklama imkanı da sunacağız. Ayrıca survivor adası, organik bahçe gibi özel bölümlerimiz de olacak.”


Para mimarlıktan geliyor

Mimarlıktan kazanıp yatırımlarına kaynak yarattıklarını dile getiren Cüneyt Baker, şöyle konuştu: “Türkiye’de konser veren Madonna ve Jennifer Lopez’in kulislerini biz yaptık. Lopez, Dubai’deki evinin mimari işlerini de bize verdi. Önümüzdeki yıl Los Angeles’te Michael Jackson’ı anma töreni için de Lopez’le çalışacağız. Işıklı kumaşı ilk biz getirdik. Lopez’in evine de Roman Abramoviç’in yatına da gönderdik.”


Eşini transfer etti

CÜNEYT Baker’in eşi Eda Baker, Doğuş Grubu’nun aldığı Lacivert restoranının müdürlüğünü yapmış. Baker, yeme-içme sektöründe büyüme kararı alınce eşini ve restoranın müdürünü transfer etmiş. Baker, “Eşim, Lacivert’in Doğuş’a satış sürecinde aktif olarak görev aldı. Kendisi çok başarılı bir işletmeciden. Şimdi o da bize katıldı ve birlikte işimizi büyütüyoruz” dedi. Tarabya Bahçe’nin ardından Big Baba adında kebapçı açmaya hazırlandıklarını anlatan Baker, Sultanahmet’te Gülhane Parkı’nın karşısında ise Big Döner adıyla dönerci açacağını söyledi. Baker, bu markaların kalitesinin bozulmaması için tek şubeli olacağını vurguladı.


Vatan / Necla Dalan 


Geri Dön