19 / 04 / 2024

Bakırköy Atatürk Spor Köyü'nün Beşiktaş'a kiralanması ertelendi!

Bakırköy Atatürk Spor Köyü'nün Beşiktaş'a kiralanması ertelendi!

Galatasaray Kulübü tarafından da mülk olarak istenen Bakırköy Atatürk Spor ve Yaşam Köyü'nün Beşiktaş'a kiralanması rafa kaldırıldı. Yıllık 87 bin TL gelir elde eden tesisin kiralanma tarihi ertelendi.



Galatasaray Kulübü tarafından da mülk olarak istenen tesislerin Beşiktaş Spor Kulübüne (BJK) kiralanmasının ele alınacağı dünkü Belediye Meclis toplantısı gündemi değiştirilerek, başka bir tarihe ertelendi. 


Halen içinde 7 tenis kortu, 3 futbol sahası, fizik tedavi merkezi, normal ve engelli  kapalı yüzme havuzu ve bir de kreş bulunan Bakırköy Atatürk Spor ve Yaşam Köyü tesislerinin başkanlığını ve müstecirliğini İbrahim Mamati üstleniyor ve Amatör Spor Kulüpleri tarafından halka açık olarak işletiliyor. 


8700 lira kira, 1 milyon TL masraf 


Bakırköy Belediye Başkanlığı tarafından yıllar önce Amatör Spor Kulüplerine yıllık 8 bin 700 TL ile kiraya verilen 55 dönüm üzerine kurulu tesisin temizlik, güvenlik, elektrik ve su masrafları Bakırköy Belediyesi tarafından karşılanıyor. Tesis yılda 1 ila 2 milyon TL arasındaki masrafa karşılık 87 bin TL gelir elde ediyor. 


Kerimoğlu'na yetki karıştırdı

 

Bakırköy Belediye Başkanı'na protokol yetkisi verilse de, konu belediye meclisini karıştırdı. CHP Bakırköy İlçe Başkanı Celal Sevinç meclisteki konuşmasında "Kılıçdaroğlu talimat verdi, iyi bir protokolle verebilirsiniz dedi" sözleriyle konunun CHP Genel Başkanı'nın bilgisi dahilinde olduğunu söyledi. 


Meclis toplantısında Başkan Kerimoğlu ve Meclis Üyesi Ali Rıza Akyüz'ün tartışmasıyla konuya CHP İl Başkanı Cemal Canpolat el attı ve CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Selçuk Biber'i konuyla ilgilenmesi için yetkilendirdi. 


Beşiktaş’ın 10 milyon lira yatırım yaparak, üst kullanım hakkı almayı önerdiği ön protokol görüşmeleri CHP’nin Grup Toplantısında ele alındı. Ali Rıza Akyüz, Ziya Çıkık, Kenan Şahin, Şükrü Aydın, Tansel Gülmezoğlu ve Mustafa Harputoğlu, Fikret Orman’ın AKP ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilişkilerinden ötürü ‘özelleştirme’ diye tarif ettikleri bu kiralamaya karşı çıktı. CHP Bakırköy ilçe Başkanı Celal Sevinç WOW Otel’de görüştüklerini ve sağlam bir protokolle kiralamanın yanında olduğunu anlattı. Kendisini de kiralama taraftarı olduğunu sözlerine ekledi.


Bakırköy Belediye Meclisi ön protokol ile birlikte kiralama görüşmeleri için Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu’nu yetkili kıldı. Bu karar tartışmaları alevlendirdi. Olaya İl Başkanı Cemal Canpolat el koydu. İl Başkan Yardımcısı Selçuk Biber toplantı yaptı. Kararın geri alınmasını ya da Kerimoğlu’nun yetkiyi iadesini istemesi tartışmalara sebep oldu. Biber İl Başkanını temsil ettiğini, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun da bilgisiyle hareket ettiğini söyledi. 


Tartışma büyüdü. Bazı Meclis Üyeleri Biber’in halen o tesisleri işleten Amatör Spor Kulüpleri Başkanı İbrahim Mamati ile akrabalıktan dolayı kiralamaya karşı çıktığını ileri sürdü. Bazı CHP Bakırköy ilçe yöneticileri de ceplerinde yumurta getirerek, protesto düzenlemeyi düşünse de son anda vazgeçildi. 


Fikret Orman’a salvo atış


CHP İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak da gazetemize yaptığı açıklamada, "Yaşam Köyü'nün arazisi yirmiye yakın amatör spor kulüplerin spor yaptıkları yer. Burası Ataköy halkının malı kesinlikle Ataköy sakinlerinin  dinlenme yeri olarak kalmalı. Bunun için Bakırköy ilçede yaptığım salon  toplantısında görüşümü paylaştım. Toplantıda bulunan arkadaşlar da bunu biliyor. Yurt Gazetesi’nin aracılığıyla tüm kamuoyu da düşüncelerimi öğrenmiş olur" dedi. Erdoğan Toprak konuyla ilgili şu bilgileri verdi:


 “Fikret Orman ve Kemal Kılıçdaroğlu arasındaki görüşmede yoktum. Böyle bir görüşmeye de aracılık etmedim. Fikret Orman ile iki yıldır görüşmüyorum. Sebebi de Beşiktaş Stadı'nın yeniden açılışında sadece Tayyip Erdoğan'ı çağırmasıdır. Konuşmasında da 38 defa Erdoğan'a teşekkür etmesidir. Şahsıma da davetiye göndermesine rağmen stadın açılışına katılmadım. Stat devletin yeri olmasına rağmen Erdoğan’a sanki kendi yeriymiş gibi kendi propagandasını yaptırdı. Ana muhalefet liderini çağırmadı. Halbuki stat yerinin 49 yıllığına Beşiktaş Spor Kulübü’ne tahsisini Hikmet Çetin ve bendeniz, Yücel Seçkiner döneminde sağlamıştık.


Fikret Orman “Anlaştık” demişti 


FİKRET Orman'dan ilk açıklama 14 Mayıs Cumartesi günü gelmişti. Orman, 2015 yılı olağan idari ve mali genel kurul toplantısında kulübe kazandırdıkları yeni tesis hakkında bilgi vermiş, “Bakırköy’de Olimpiyat Köyü olarak bilinen tesisi devraldık. Böyle bir tesisi bize verdiği için sevgili dostum Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu’na tüm camiam adına çok teşekkür ediyorum" demişti.


Fikret Orman: O tesis açılacak


BJK Başkanı Fikret Orman ise sorumuza çok kısa cevap verdi;  "Biz orayla ilgili gerekli izinleri aldık, gerekli talimatlar da verildi. Gereken yapılacak, o tesis oraya açılacak!" dedi. 


Celal Sevinç tornistan etti: O konu kapandı


CHP İlçe Başkanı Celal Sevinç ise sorumuzu "Kapandı o konu" diyerek cevapladı. Detayları sormamız  üzerine "O tasarruftan vazgeçildi" diyen Sevinç'e Kılıçdaroğlu'nun kendisine "İyi bir protokolle kiraya verebilirsiniz"  deyip demediğini de sorduk. Celal Sevinç "Söyleneceklerin hepsi söylendi. Ben ilçe başkanıyım bu konuyla ilgili yorum yapmam abes olur" dedi.


Akyüz: İl başkanımız “Verilmeyecek” dedi


MECLİStoplantısında fitili ateşleyen isim olan Ali Rıza Akyüz ile de konuştuk. Akyüz "Artık gündemde o konu yok, İl başkanımız toplantı yaptı ve verilmeyecek dendi. Amatör kulüplerimiz ve vatandaşlarımız gidiyor oraya, halkın faydalandığı şeyi neden bir kulübe verelim ki?" dedi. 2002 yılından beri oraya yatırım yapıldığını ve halkın faydalandığını belirten Akyüz, Başkan Kerimoğlu ile tartışmadıklarını ve sadece görüşlerini paylaştığını söyledi




Ülkü ÇOBAN/Yurt Gazetesi


Geri Dön