20 / 04 / 2024

Bakırköy kentsel dönüşüm planları cuma günü İBB’ye gidiyor! 

Bakırköy kentsel dönüşüm planları cuma günü İBB’ye gidiyor! 

Bakırköy Belediyesi Meclisi Kasım ayı toplantısına gelen vatandaşlar kentsel dönüşümle ilgili sorularını meclis üyelerine ilettiler. Belediye Başkan Yardımcısı, İBB ve Belediye Meclis Üyesi Cavit Ganiç, planların cuma günü yapılacak toplantıda oy birliği ile İBB’ye gideceğini aktardı..



Bakırköy Belediyesi’nde gerçekleşen Meclisi Kasım ayı toplantısında, kentsel dönüşümle dair bilgiler almak isteyen ilçe sakinleri meclise geldi. Vatandaşların sorularını yanıtlandıran Belediye Başkan Yardımcısı, İBB ve Belediye Meclis Üyesi Cavit Ganiç, planların cuma günü yapılacak toplantıda oy birliği ile İBB’ye gideceğini ve en kısa sürede onaylanarak, Bakırköylülere 1 kat artışı müjdesi vereceklerini belirtti.

Bakırköy’e 1 kat artışı müjdesi 

Yaşam Gazetesi'nde yer alan habere göre, Bakırköy’ün merkez 7 mahallesinin (Osmaniye, Kartaltepe, Zuhuratbaba, Yenimahalle, Sakızağacı, Zeytinlik ve Cevizlik) imar iyileştirmesiyle ilgili Cavit Ganiç, İBB Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü, Ak Parti, MHP ve CHP İmar Komisyonu da dahil olmak üzere, 2015 yılındaki taleplerine red veren komisyon üyeleriyle de birlikte yeniden revize ve iyileştirme çalışması yaptıklarının bilgisini verdi.
Meclis üyeleri, evlerini dönüşüme sokan vatandaşların da, kentsel dönüşüm planları onaylandıktan sonra 1 kat artışından faydalanabileceğini, 1 kat artışa karşılık vatandaşın müteahhite para vermek zorunda kalmayacağını veya çok az maliyetle sağlıklı evlere kavuşacaklarını belirttiler. 

İnsan hayatı siyasetin üstündedir 

Deprem ve Kentsel Dönüşümle ilgili de, “Biz insan hayatı üzerinden siyaset yapmadık ve yapmayacağız“ diyerek konuşmasına devam eden Cebeci, kentsel dönüşüm gerçeğinin farkında olduklarını ifade ederek, ilçe başkanlığı olarakta kentsel dönüşüm planlarını İBB’ye oy birliği gönderme kararı aldıklarını aktardı.

Kentsel dönüşüm komisyonu kurulmalı 

Konuyla ilgili MHP adına söz alan meclis üyesi Ahmet Altun’da kurulacak Kentsel Dönüşüm Komisyonu ile, hem vatandaşların doğru bilgilendirilmesini, hem de diğer komisyonların iş yükünün azalacağını aktaran Altun, “Bakırköylüler müsterih olsun. Bakırköylülerin yararına olacak bir fikir birlikteliği var burada. Hep birlikte el ele bu işi başaracağız” diye konuştu.


 


Geri Dön