24 / 04 / 2024

Bakırköy'de icradan 7.1 milyon TL'ye satılık apartman!

Bakırköy'de icradan 7.1 milyon TL'ye satılık apartman!

Bakırköy Satış Memurluğu, İstanbul Bakırköy'de bulunan apartmanı satışa çıkardı. İçerisinde Bakırköy Mangalbaşı'nın da yer aldığı binanın toplam satış bedeli 7 milyon 168 bin TL olarak belirlendi.



BAKIRKÖY SATIŞ MEMURLUĞU 2015/17 SATIŞ
TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri:


1 NO’LU TAŞINMAZIN

Tapu Kaydı : İSTANBUL İLİ BAKIRKÖY İLÇESİ KARTALTEPE MAH. 38 CİLT, 3782 SAYFA;936 ADA 416 PARSEL672.00 m2 YÜZÖLÇÜMLÜ DÜKKANI OLAN KARGİR APARTMAN NİTELİKLİ TAŞINMAZIN TAMAMI SATIŞA KONUDUR. 

Özellikleri : Satışa ilişkin dosyada mevcut 24/04/2014 tarihli bilirkişi raporuna göre “Satışa konu taşınmaz İstanbul İli, Bakırköy İlçesi, Kartaltepe Mahallesi, 936 Ada, 416 Parsel Sayılı yerdeki .İstanbul İli, Bakırköy İlçesi, Kartaltepe Mahallesi, Kıbrıs Sokak No:2, İncirli Caddesi No:20 adresinde bulunmaktadır. 416 Sayılı Parsel taşınmazın Çapma ye Tapu kaydına uygun olduğu tespit edilmiştir.416 Sayılı Parsel 672,0 m2 alana sahip olup, bu parsel üzerinde Kısmi Bodrum Kat + Zemin Kat + 2 Normal Kat + Çekme Kattan ibaret olan bir BİNA bulunmaktadır. Bu binanın; Kısmi Bodrum Katında ve arkada binaya ait bir SIĞINAK, Zemin Katta; Önde biri proje hilafına yapılmış, dört adet DÜKKAN ile ve 20/D Nolu Dükkan tarafından “BAKIRKÖY MANGALBAŞI olarak kullanılan Kapalı Alan, 1 .Normal Katta; “BAKIRKÖY MANGALBAŞI tarafından kullanılmakta olan Kapalı Alan, 2.Normal Katta; “33 EFES BEER CAFE'nin tabelası bulunan ve halen BOŞ olan Kapalı Alan Çekme Katta; “33 EFES BEER CAFE’nin tabelası bulunan AÇIK TERAS ve arkasındaki KAPALI alanlar yer almaktadır. Zemin Kattaki diğer 20/A Nolu Dükkan, UFUK BÜFE, 20/B Nolu Dükkan Pilav Çiğköfte, 20/C Nolu Dükkan TEKEL SHOP tarafından kullanılmaktadır. Yapının nitelikleri gencide vasattır. Oldukça eski bir yapı görünümündedir. 


Taşınmaz ve çevresi tüm kamu hizmetlerinden yararlanabilmektedir. Ulaşım imkanları da oldukça müsaittir. Taşınmaz bölgenin en önemli ana arterlerinden olan ve yaya ile vasıta trafiğinin en yoğun ve hareketli olan İncirli Caddesi üzerinde bulunmaktadır. Çevresinde ve bulunduğu cadde üzerinde çok sayıda BANKA, MARKET, DÜKKAN vs. işyerleri bulunmaktadır. Bakırköy Özgürlük Meydanı ve Çarşı Merkezine de yakın mesafededir.” denilmektedir.


Adresi: Kartaltepe Mah. Kıbrıs Sok. No:2 İncirli Caddesi No:20 Bakırköy / İSTANBUL

İmar Durumu: Bakırköy Belediye Başkanlığı İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün 31.03.2015 tarih ve 96585800-310-05-02/7016 sayılı yazısıda; İstanbul İli, Bakırköy İlçesi, Kartaltepe Mahallesi, 936 Ada, 416 Parsel Sayılı yerin, 08.03.2014/18.11.2012 Tasdik Tarihli, 1/1000 Ölçekli, “Bakırköy Merkez Uygulama İmar Planında ve Tadilatında” Ayrık Nizamda, TAKS:%25, Hmax: 18,50’mt. İrtifalı olduğu, "Ticaret (Tl) Alanında”, küçük bir kısmı YOL Alanında kalmakta olduğu, ayrıca parselden METRO (Yeraltı) Hattı geçmesi nedeni ile uygulama aşamasında Büyükşehir Belediye Başkanlığı Ulaşım Daire Başkanlığından görüş alınması gerektiği belirtilmektedir.


Kıymeti: 7.168.000,00 TL

KDV Oranı: %18

Kaydındaki Şerhler: 1-BU PARSELİN 184 PARSELDEN GEÇİT HAKKI VARDIR

2- ŞUYUUN İDAME MÜKELLEFİYETİ. 05.06.1960 Y:2054


1.   Satış Günü : 21/03/2016 günü   10:50 -11:00 arası

2.   Satış Günü : 25/04/2016 günü   10:50 -11:00 arası

Satış Yeri : BAKIRKÖY ADALET SARAYI SATIŞ MEZAT SALONU


SATIŞ ŞARTLARI:

1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uvap.aov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu arttırmada malın tahmin edilen değerin %50 sini, rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.


2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20’si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Alıcıya yapılacak ihtarda verilen süre içersin de ihaleden kaynaklanan D.V..KDV ve tapu alım harcını yatırmadığı taktirde resen İİK'nun 133. Maddesi uyarınca ihalenin iptaline karar verilecektir. Damga vergisi, KDV, tapu alım harcı ve tapu dairesince alınacak başkaca masraflar ile teslim ve tahliye masrafları alıcıya aittir. Tellaliye resmi, sadece ihale bedelinin binde 20'si oranında tapu satım harcı ve taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir.


3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olar iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.


4-  Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir, ihaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul, olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.


5- İİK'nun 127. maddesi uyarınca, ilanın birer sureti hissedarlara ve taşınmazın tapu siciline kayıtlı bulunan ilgililerinin tapuda kayıtlı adresleri varsa bu adreslerine tebliğ olunur. Adresin tapuda kayıtlı olmaması halinde, varsa adres kayıt sistemindeki adresleri tebligat adresleri olarak kabul edilir. Bunların dışında ayrıca adres tahkiki yapılmaz, gazetede veya elektronik ortamda yapılan satış ilanı tebligat yerine geçer.


6- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.


7- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları başkaca bilgi almak isteyenlerin 2015/17 Satış sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur. 15/01/2016


Geri Dön