25 / 04 / 2024

Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Hattı projesi yıl sonunda tamam!

Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Hattı projesi yıl sonunda tamam!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu (BTK) hattı şantiyesinde çalışanlarla yemek yedi.



Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu (BTK) hattı şantiyesinde çalışanlarla yemek yedi. Demiryolu hattındaki köprü çalışmalarını inceleyen Arslan, müteahhit firma yetkililerinden bilgi aldı.


Arslan, incelemelerin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, bölge ve ülke için büyük önem taşıyan Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Projesi'ni, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım'ın önemle takip ettiğini aktardı.


Projenin yıl sonunda bitirilmesinin hedeflendiğini dile getiren Arslan, şunları söyledi:


"Ülkemizin ve ilimizin adeta dört gözle beklediği bu proje, bizim için çok önemli. Hedefimiz, bu sene sonunda bitirilmesidir. Tren işletmeciliğine açılabilmesi adına varsa bir aksaklık müdahale etmek ve çözüm için tedbir almak için buradaydık. Bu proje, bölgenin olmazsa olmazı ve ülkemiz için çok önemlidir. İpekyolu'nu tekrar canlandıracak, Orta Asya'yı Avrupa'ya bağlayacak ve ticareti bulunduğumuz bölgeye çekecek bir proje. İnşallah bu projeler, Kars, Ardahan ve Iğdır'ı, Kafkaslarda sınırı bekleyen il olmaktan çıkararak sınırın ticaretinin başkenti olan iller haline getirecek." 


AA



Geri Dön