18 / 04 / 2024

Bakyapı Prestij Modern projesinde 1 ayda 500 konut satıldı!

Bakyapı Prestij Modern projesinde 1 ayda 500 konut satıldı!

İstanbul Prestij Park ile adından söz ettiren Bakyapı, memleketi Bursa'ya yabancı yatırımcıyı çekecek prestijli bir projenin satışına başladı. Ferhat Bakgör "50 konut, Suudi ve Bahreynli bir konsorsiyuma sattık" dedi...



Bakyapı Prestij Modern projesinde 1 ayda 500 konut satıldı. Ferhat Bakgör "50 konut, Suudi ve Bahreynli bir konsorsiyuma sattık" dedi.


İstanbul Prestij Park ile adından söz ettiren Bakyapı, memleketi Bursa'ya yabancı yatırımcıyı çekecek prestijli bir projenin satışına başladı. 160 milyon TL'lik yatırımla Bursa Osmangazi'de yaklaşık 54 bin metrekarelik bir arazi üzerinde yükselecek Bakyapı Prestij Modern'de 918 konut, 53 işyeri yer alıyor. Bakyapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ferhat Bakgör, projenin bir ay içinde yüzde 60'ının yani yaklaşık 500 konutun satıldığını söyledi. Yabancı yatırımcının Bursa'yı termal ve kış turizmi nedeniyle iyi bildiğini anlatan Bakgör, "İstanbul yerine sadece Bursa'dan yatırım yapan yabancılar var" dedi. Projenin tek blokundaki 280 konuta Suudi Arabistan ve Bahreyn gibi ülkelerden oluşan bir konsorsiyumdan teklif geldiğini belirten Bakgör, 17 Aralık operasyonundan sonra bu rakamın 50 adede düştüğünü söyledi. Bakgör, "Ama bu satışın iptali anlamına gelmiyor. 230 konutun satışı şimdilik askıya alınmış durumda. Döviz ve borsadaki hareket tedirginlik oluşturdu. Onların Türkiye sempatisi sürüyor ama bu dönemi bekle-gör politikası ile geçirmeye karar verdiler" dedi. Yabancılara 280 konutun satılması halinde 60 milyon TL hasılat elde edecekleri bilgisini veren Bakgör, "Şimdilik bu rakam 50 konut karşılığında 12 milyon TL'ye düştü" diye konuştu. Ferhat Bakgör, Bursa'da devam eden kentsel dönüşüm projelerine dahil olduklarını belirterek, İstanbul'da ise bu tür bir çalışma planlamadıklarını açıkladı. Yeni projeleriyle ilgili de bilgi veren Ferhat Bakgör, "İstanbul ve Bursa'da arayışlarımız sürüyor. Bursa'da birkaç iş merkezi için, İstanbul'da ise bazı araziler için görüşme halindeyiz" dedi. 


159 BİN LİRADAN BAŞLIYOR

Toplamda 13 bloktan oluşacak projede 2+1 ve 3+1 daire seçenekleri yer alıyor. Üç farklı 3+1 daire tipinin olduğu projede konut büyüklükleri 150 ila 170 metrekare arasında değişiyor. Projede fiyatlar 159 bin ile 259 bin TL arasında değişiyor. 


AVRUPA'DA KONUT YAPACAK 

Avrupa'ya da açılacaklarının bilgisini veren Ferhat Bakgör, Almanya ve İtalya gibi Avrupa ülkelerinde yabancı şirketlerle yatırım amaçlı görüşmeler yaptıkları söyledi. Bakgör, hasılat paylaşımı ya da kat karşılığı gerçekleşmesi düşünülen bu projelerin konut ve iş merkezi şeklinde planlandığını belirtti.


BURSA'NIN İLK HASILAT PAYLAŞIMI PROJESİ 

Bursa'daki proje arazisinin Bursa Büyükşehir Belediyesi'ndeki ihaleyle satın alındığını anlatan Bakgör, bu projenin kentin ilk hasılat paylaşımı modeliyle gerçekleşen konut projesi olduğunu söyledi.



Sabah Gazetesi 


Geri Dön