16 / 04 / 2024

Balıkesir 10Burda AVM açıldı!

Balıkesir 10Burda AVM açıldı!

Esas Gayrimenkul tarafından Balıkesir'de inşa edilen 10Burda AVM hizmete açıldı. 100 milyon dolara mal olan AVM, bin 200 kişiye istihdam sağlayacak. 



Esas Gayrimenkul Balıkesir'de 100 milyon dolara inşa edilen 10Burda AVM hizmete açıldı. Kent protokolünün katılımı ile hizmete giren AVM'de bin 200 kişi çalışacak.

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, Merkez Altıeylül ilçesinde adliye kavşağı yanında hayata geçirilen AVM törenle hizmete açıldı. Açılışa, Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Zeki Kafaoğlu, Esas Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Kamışlı, Esas Holding CEO’su Kazım Köseoğlu, ilçe belediye başkanları, Balıkesir iş dünyası ve davetliler katıldı.  

Esas Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Kamışlı, açılış öncesi konuştu. Türkiye’de alışveriş merkezlerinin en çok istihdam yaratan yerlerden birisi olduğunu belirten Kamışlı, “Türkiye’deki toplam 400 küsur alışveriş merkezine 58 milyar dolarlık yatırım yapılmış olup, bu alış veriş merkezlerindeki nitelikli çalışan sayısı 520 bin kişidir. Biz 10Burda AVM için 1200 kişi iş imkanı sağlamış olacağız. Bundan sonra 2019’da Adana’daki açılışımızda beraber toplam AVM’lerdeki çalışan sayımız 10 bini bulmuş olacaktır. Burada 40 bin metrekare kiralanabilir alan, 135 mağazası ile 1200 araç kapasiteli otoparkı, 2 bin metrekare eğlence alanı, 7 sinema salonu, yeme, içme, kültür ve sanat etkinlikleriyle Balıkesir ve çevre ilçeleri bir araya getirmeyi planlıyoruz. 10Burda’da yapılmayanları yapmak, yaşanmayanları yaşatmak için varız. 10Burda Balıkesir’in yeni yaşam ve buluşma merkezi olacak” ifadelerini kullandı.

Törende konuşan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu ise “Bu AVM diğerlerinden çok farklı” dedi. Burada sadece ticaretin düşünülmediğini söyleyen Kafaoğlu, alışveriş merkezini Balıkesir’e kazandıran Esas Holding yöneticilerine teşekkürlerini iletti. 


Geri Dön