26 / 04 / 2024

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nden kiralara 3 ay erteleme!

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nden kiralara 3 ay erteleme!

Sosyal mesafe kuralına uyabilmek için Avlu Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen Olağanüstü Belediye Meclisi’nde; Koronavirüs sebebiyle Büyükşehir Belediyesi’nin kiracılarının kiralarına 3 ay erteleme geldi.



Tüm dünyayı ekisi altına alan koronavirüs salgını sebebiyle İçişleri Bakanlığı’nın kararıyla yapılmasına ara verilen Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi, olağanüstü olaraj toplandı. 

GECİKME ZAMMI VE FAİZ UYGULANMAYACAK

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, sosyal mesafe kuralına uymak amacıyla Avlu Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen Olağanüstü Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, belediye kiracılarının pandemi sürecinde kiralarının ertelenmesi de konuşuldu. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi mülkiyetinde ya da tasarrufunda bulunan taşınmazların; satış, kiralama ve işgaliye bedellerinin herhangi bir gecikme zammı ve faiz uygulanmadan eşit taksitler durumunda 3 ay ertelenmesi, faaliyetlerini durduran işyerlerinin ise işyerlerini açmadıkları süre zarfında kiralarının alınmaması oy birliğiyle kabul edildi. Ayrıca Kovid-19 sebebiye kira süreleri de uzatıldı. Alınan bu kararın yasa gereği olduğu belirtildi.

SU FATURALARINA 3 AY ERTELEME

Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, Koronavirüsün ekonomi ve sosyal hayata etkilerini azaltmak için su faturalarına da ertelemeler geldi. BASKİ sorumluluk alanında olan abonelerin; Mayıs, Haziran ve Temmuz 2020 dönemlerinde oluşturulacak su faturaları 7244 Sayılı Yeni Koronavirüs Salgınının Ekonomik ve Sosyal Hayata Etkilerinin Azaltılması hakkında kanun ile bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanunun 1. Maddesinin (e) fıkrası hükümlerinin uygulanabilmesi amacıyla yetki istendi. Yapılan oylama sonucunda BASKİ abonelerinin; Mayıs-Haziran ve Temmuz dönemine ait su faturalarının ödemesi 3 ay süreyle ertelendi. Bu üç ay sonunda oluşacak su faturalarının tutarı da abonenin isteği doğrultusunda 3 ayrı eşit taksitle ödenebilecek.

YOL YAPIM VE ONARIM DAİRESİ BAŞKANLIĞI KURULACAK

Gerçekleştirilen toplantıda, Fen İşleri Daire Başkanlığı bünyesinde yürütülen yol ve bakım-onarım çalışmaları amacıyla büyük bir ihtiyaç haline gelen Yol Yapım ve Onarım Dairesi Başkanlığı’nın kurulması da oy birliğiyle kabul edildi.


Geri Dön