27 / 04 / 2024

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi MIPIM Fuarı'na stant açtı!

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi MIPIM Fuarı'na stant açtı!

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Fransa'nın Cannes kentinde bu yıl 26.'sı düzenlenen MIPIM Gayrimenkul Fuarı'nda dev yatırımcılarla buluştu. Başkan Ahmet Edip Uğur, yatırımcıları fuar dönüşü Balıkesir'e davet etti



Fransa'nın Cannes kentinde 10-13 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilen dünyanın en büyük gayrimenkul fuarı MIPIM 2015 başladı. Türkiye pavilyonunda yer alan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi standı, Fransa'da müthiş bir ilgiyle karşılandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Rusya Federasyonu İnşaat, Konut ve Altyapı Bakanı Mikhail Men ile de bir araya geldi. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi standını ziyaret eden Rus Bakan Men, Başkan Uğur'dan Balıkesir'deki yatırım projelerini büyük bir dikkat ve ilgiyle dinledi. Balıkesir'den 15 ilçe belediye başkanı ve yerel yatırım gruplarıyla Fransa'ya çıkarma yapan Başkan Uğur, Balıkesir'in vizyoner projelerini dünyayla buluşturdu. Cannes şehrindeki MIPIM Fuarı'nda Balıkesir için hazırlanmış lojistik, yenilenebilir enerji ve turizm potansiyelleriyle tam 62 proje yabancı yatırımcılardan büyük ilgi gördü. Türkiye pazarında yatırımları bulunan Yabancı Gayrimenkul yatırım fonlarının yoğun ilgisiyle karşılaşan Başkan Uğur, "Kısa bir sürede Balıkesir'i Marmara'nın parlayan yıldızı haline getireceğiz" dedi.


Yatırımcılar davet edildi

Multi Development, Hilton Worldwide, Eria Partners, European Public Real Estate Association Mer-ton Development, Amstar gibi Türkiye pazarında gayrimenkulleri bulunan gruplar, Balıkesir standına yoğun ilgi gösterdi. Ba-life karma yaşam merkezi, Çayderesi Rekreasyon, Sarımsaklı Beach ve Marin Ayvalık projelerine yoğun ilgi gösteren yatırımcıları fuar dönüşü Balıkesir'e davet eden Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, yatırım yapmaya gelen tüm yatırımcılara kolaylık sağlayacaklarını söyledi. Fransa'nın Cannes şehrinde 10 Mart 2015 Salı günü başlayan MIPIM Fuarı, 13 Mart tarihinde sona erecek. 


Uysal da tanıtım için Cannes'ta

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Ahmet Edip Uğur'la birlikte Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal da katılımcı olarak fuarda bölgenin tanıtımı için yerlerini aldı. Fuarda, ilin ulusal ve uluslararası yatırımcılara sunduğu fırsatların arasında önemli yer alan lojistik köy projesi, hızlı tren hattı, yat limanları, zeytin ve zeytinyağı üretimi, turizm ve yenilenebilir enerji alanlarına yer verildi. Özellikle zeytin ve zeytinyağı cenneti olan Burhaniye'nin tanıtımı için Cannes'a giden Başkan Uysal, turizm sektörünün de hareketlenmesi adına bu fuarın yararlı olabileceğini belirtti.


"İzmir neden yok?"

AK Parti  İzmir  1. Bölge Milletvekili Aday Adayı Bülent Tercan, İstanbul, Ankara, Antalya ve Balıkesir'in katıldığı dünyanın en büyük gayrimenkul fuarı MIPIM 2015'de İzmir'in yer almamasını eleştirdi. MIPIM 2015'e katılan şehirlerin, tanıtım heyecanını yaşadıklarını söyleyen Tercan, "Bir kentin cazibe merkezi olabilmesi için MIPIM gibi uluslararası düzeyde organize edilen buluşmalarda yer alması zorunluluk" dedi. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'u yürekten kutladığını söyleyen Tercan, "Olayı çok iyi kavramış ve çok güzel özetlemiş. Peki Ege Belediyeler Birliği neden yok? İzmir neden yok? Dünyanın önde gelen yatırımcılarının gözünün kulağının bu fuarda olduğu, bu fuarın lojistik, sanayi, turizm, enerji ve gayrimenkul alanlarında şehrimize çok şey katabilecek olması güzel şehrimizi yönetenlerin dikkatinden nasıl kaçabilir? İzmir, Balıkesir şehrimiz kadar vizyon sahibi değil mi? İzmir, Türkiye'nin 3. büyük şehri değil mi? İzmir tanıtıma doydu mu?" diye konuştu ve İzmir'e yazık olduğunu dile getirdi.


Yeni Asır


Geri Dön