20 / 04 / 2024

Balıkesir Ege Yıldız Sitesi'nde 48 bin TL'ye!

Balıkesir Ege Yıldız Sitesi'nde 48 bin TL'ye!

Balıkesir'de yazlık evlerin fiyatları nasıl? Bölgedeki emlak sektörü ne durumda? İşte yanıtları...



Marmara ve Ege´ye kıyısı olan cennet: Balıkesir
Marmara ve Ege Denizi'ne kıyısı bulunan Balıkesir, bu özelliği ile yerli ve yabancı turistin gerek tatil gerekse yatırım için tercih ettiği iller arasında yer alıyor. Balıkesir denince hiç kuşkusuz akla ilk gelen ilçeler Akçay ve Ayvalık oluyor... Balıkesir´in körfez bölgeleri olarak gösterilen, yazlık projelerin yoğun olduğu ve fiyatların talebe göre artış gösterdiği bu ilçelerde özellikle yaz mevsimi çok kalabalık geçiyor.

Çevresindeki köylerin çokluğu nedeniyle gelişim sürecini tam anlamıyla tamamlayamayan Balıkesir´de büyük alışveriş merkezleri ve hipermarketlerin yoğun olduğu yerler yeni konut projeleri için çok cazip...
Bu hafta bu güzel il ve buradaki emlak sektörüne ışık tuttuk...

İnşaat, Balıkesir için lokomotif sektörlerden biri
Yaşlı binaların çoğunlukta olduğu Balıkesir´de 2000 yılı hiç kuşkusuz büyük önem teşkil ediliyor. 10Emlak firma sahibi ve aynı zamanda gayrimenkul danışmanı Mustafa Ulusoy, "Balıkesir için 2000 yılı önemli bir yıl. Bu tarihten itibaren yapılan bütün binalar deprem yönetmeliklerine uygun inşa edildi. Bir de 2003 sonrası var ki, o da yalıtım yönetmeliğinin zorunlu kılındığı zamana denk geliyor. Yani aslına bakarsanız 10 yıllık bir bina, deprem yönetmeliğine uygun şekilde inşa edilmiş ise yeni bir daire sayılabiliyor" diye konuşuyor.

Balıkesir'deki inşaat sektörü son 10 yılda çok hızlı bir ilerleme gösterdi. Öyle ki inşaat, Balıkesir için lokomotif sektörlerden bir olarak gösterilmeye başlandı.

Evler beşer katlı yapılıyor
Ulusoy, şehirdeki yapılaşma ile ilgili ise şu bilgileri veriyor: "İnşaat,  Balıkesir´de çok hızlı ilerleyen bir sektör. Bunun birçok farklı nedeni var. Birincisi şehrin yapılaşmasının yatay yönde ilerlemesi. En fazla kat adedi beş kattır. Onun haricinde 3 ila 4 kat arasında değişiyor. Depreme dayanıklı olsun diye düşük sayıda tutulan kat adedi yüzünden, doğayı çabuk bir şekilde tüketiyoruz aslında. İkincisi ise Balıkesir memur, emekli, asker ve öğrenci şehri. Öğrenci haricinde devlette görev alan memurlar Balıkesir'e genellikle şark görevlerini tamamladıktan sonra geliyorlar. Burada kalmak onlara daha mantıklı geliyor ve kendi evlerini alıyorlar. Bu da ihtiyacı daha da çoğaltıyor.

Ayvalık, bozulmamış tarihi yapısıyla revaçta
Ayvalık sahip olduğu zeytin ve zeytinyağı markalarıyla,  bozulmamış tarihi yapısıyla ve insan kalitesi ile yeni yatırımcıların tercih ettiği bir yer. Bölgede yaz-kış oturmayı arzu eden kişi sayısı çok fazla olduğundan sıfır projelere ilgi çok.

Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız AS Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik,  "İnsanlar modern ve çağdaş mekanlardan hoşlanıyorlar.  Bugün artık herkesin yeniliklerden haberi var; dolayısı ile kimse ikinci eli sıfır yazlığa tercih etmez" diyor.

Çelik, Ayvalık´ı "Kendine has tabiatı, natürel hayatı, değişmeyen tarihi dokusu, kaliteli insan yapısı, oksijeni bol havası ve kendine özgü tatları ile cazip bir bölge" olarak yorumladı.

Cazibe noktaları: Edremit Körfez Havaalanı ve Marina
Balıkesir´de konut projeleri olan bir diğer şirket de Tezman Holding´e bağlı Eser Gayrimenkul Geliştirme İnşaat. Tezman Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Eser Gayrimenkul Genel Müdürü Ralf Tezman, oksijen oranı hayli yüksek olan bölge ve buradaki emlak sektörü için şunları söyledi:

"Balıkesir´de yatırıma uygun yerler ilk etapta Pelitköy ve Karaağaç. Buralarda sıfır projelere olduğu kadar ikinci el konutlara da ilgi oldukça yoğun. Evler,  yaşlarına ve konumlarına bağlı olarak her bütçeye uygun biçimde satışa sunuluyor. Son 5 yılda arsa fiyatlarında ciddi ölçüde artış söz konusu. 700 bin TL olan arsalar şimdi 3 milyon TL´ye satılıyor.  Edremit Körfez Havaalanı ve Marina bölgeyi cazibe merkezi haline getiren en önemli iki etken olarak söylenebilir."

1-Zümrüt Villaları- Bora İnşaat
170.000 TL

İKİ YÜZME HAVUZLU

Zümrüt Villaları 170 bin TL'den satışa sunuluyor.  Ayvalık tatil beldesi merkezine 7 kilometre mesafede yer alan proje; İstanbul'a 400, İzmir'e ise 150 kilometre uzaklıkta yer alıyor. Bora İnşaat'ın Balıkesir'in Ayvalık ilçesine bağlı Sarımsaklı beldesinde hayata geçirdiği Zümrüt Villaları, 10 bin 829 metrekare alan üzerinde 71 konuttan meydana geliyor. 3 bin 248 metrekare yapı alanı ve 7 bin 580 metrekare yeşil alan olarak düzenlenen yazlık projede villa alanları 110 ve 115 metrekareden oluşuyor. Zümrüt Villaları'nın zemin katında geniş salon, mutfak, lavabolu tuvalet ve hol; üst katında ise 3 yatak odası, banyo- tuvalet ve hol bulunuyor. İki adet yüzme havuzunun yer aldığı Zümrüt Villaları'nın sosyal tesisinde bir lokanta ve market de yer alıyor. İnşaatına 2008 yılında başlanan Zümrüt Villaları'nın bu yılsonu tamamlanması planlanıyor.
www.zumrutvillalari.com
0536 988 92 33

2- Ege Yıldız Sitesi- Ege Yıldız İnşaat
48.000 TL- 58.000 TL
CAZİP FİYATLAR HAKİM

Ege Yıldız İnşaat tarafından Akçay'da inşa edilen Ege Yıldız Sitesi'nde fiyatlar 48 bin TL ile 58 bin TL arasında değişiyor. Ege Yıldız Sitesi'nden konut sahibi olmak için yüzde 20 peşinat ödeniyor.  3 bin 800 metrekare arsa alanı üzerinde 12 bin metrekare inşaat alanına sahip olan Ege Yıldız Sitesi projesinde 144 konut yer alıyor. Alanları 75 metrekare olan 2+1'lerden meydana gelen yazlık sitede inşaat 2007 yılında başladı. Ege Yıldız'da şu an 80 konutta yaşam var. Yeni bloklar 2011'in yazında teslim edilecek. Ege Yıldız Sitesi, Zeytinlik Plajı'na 500 metre mesafede yer alıyor.
www.egeyildiz.net
0212 570 58 82

3- Fasedis Villaları- AS Grup
250.000 TL- 300.000 TL

MİDİLLİ ADASI MANZARALI

As Grup'un Balıkesir Ayvalık'ın Altınova semtinde inşa ettiği Fasedis Villaları, 14 bin metrekare alan üzerinde 39 villadan meydana geliyor. 2007 yılından bu yana yaşamın devam ettiği yazlık projede fiyatlar 250 bin TL ile 300 bin TL arasında değişiyor. Fasedis Villaları'nda tamamı 210 metrekare olarak inşa edilen tripleksler 5-6 oda, 1 salon, 3 teras, 3 banyo, 1 mutfak ve 1 WC'den oluşuyor. 9 bin metrekare inşaat alanına sahip olan Fasedis Villaları, Ayvalık'a 12, İzmir'e 137, İstanbul'a 532 kilometre, Bandırma´ya 300 km mesafede yer alıyor.  Sosyal donatılarında yüzme havuzu, bisiklet ve yürüme yolları bulunan, 50 metre genişliğinde altın kumsala sahip olan Fasedis Evleri, Midilli (Lepsos) adası ve doğa manzaralı.
www.asgrup.com
0212 260 72 06

4- Zeytinlibahçe Evleri- Eser Gayrimenkul Geliştirme İnşaat
Fiyatı: 200.000 TL

500 ADET ZEYTİN AĞACINA SAHİP

Balıkesir Ayvalık'ın Karaağaç mevkiinde hayata geçirilen Zeytinlibahçe Evleri projesini Tezman Holding'e bağlı Eser Gayrimenkul Geliştirme İnşaat gerçekleştirdi. 28 bin metrekare arsa üzerinde 7 adet tek, 54 adet ikiz villadan meydana gelen projede konutların alanları 254 ve 175 metrekare. Şu ana kadar yüzde 90 oranında satışın tamamlandığı Zeytinlibahçe Evleri'nde villalar 200 bin TL'ye satılıyor. Garanti Bankası´ndan konut bedelinin tamamına kredi kullanılabiliyor. 500 adet zeytin ağacının bulunduğu sitede ayrıca 450 metrekarelik açık yüzme havuzu ve site sakinlerinin sosyal aktivite ihtiyaçlarına cevap verebilecek bir pool - house yer alıyor. Ayrıca sitenin ortak alanları içinde basketbol - futbol sahası, tenis kortu, yürüyüş yolları, çocuk oyun alanı bulunuyor. 31 Aralık 2008'ten bu yana yaşamın devam ettiği Zeytinlibahçe Evleri, denize 300 metre, Ayvalık'a ise 15 kilometre mesafede yer alıyor.

0 212 253 62 40
www.eserggi.com

Ebru DUMAN/Emlakkulisi.com

YASAL UYARI : Haber sitemiz 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na uygun olarak yayın yapmaktadır. Sitemizde yayınlanan haber ve fotoğraflar, ilgili sayfamıza link verilmek koşuluyla yayınlanabilir. Aksi durumlarda art niyetli kişi ve/veya kuruluşlar ile ilgili her türlü yasal haklarımız saklıdır.


Geri Dön