29 / 03 / 2024

Balıkesir Karesi konut merkezi olacak!

Balıkesir Karesi konut merkezi olacak!

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, işadamlarına çalışmalarını ve devam eden projelerini anlattı. 2040 yılının Balıkesir’ini planladıklarını kaydeden Uğur, “Altıeylül iş alanlarının, Karesi ise konut alanlarının merkezi olacak” dedi




Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Balıkesir Genç İşadamları Derneği'nin (BAGİAD) genel kurulunda işadamlarına, büyükşehir belediyesinin çalışmalarını ve devam eden projeleri anlattı.


"Planlar 2040'a göre"


2040 yılının Balıkesir'ini planladıklarını kaydeden Başkan Uğur, "Balıkesir 100 yıldır Milli Kuvvetler ve Paşa Camii etrafında gelişmiş. Biz 2040 yılının Balıkesir'ini planlıyoruz. Kepsut, Bandırma ve  İzmir  caddelerini Balıkesir'in ticaret merkezlerinin yer aldığı vizyon caddeleri yapacağız. Altıeylül Belediyesi Karatepe'ye taşınacak, iş alanlarının merkezi olacak. Büyükşehir ve resmi kurumlar Karesi'ye taşınacak, bu ilçemiz de konut alanlarının merkezi olacak" dedi.

Balıkesir'in geleceğin en önemli sanayi ve lojistik kentlerinden biri olma yolunda hızla ilerlediğini kaydeden Uğur, "Balıkesir merkezde Karesi ve Altıeylül ilçelerimiz var. Şu an iki ilçemizin merkez nüfusları 270 bin, kırsalla beraber toplam nüfus 340 bin. Bizim yapmış olduğumuz 2040 projeksiyonunda merkezde 525 bin nüfus hesaplanıyor. İki ilçenin kırsalla beraber 610 bin kişi olacağının planlamasını yapıyoruz. Bugünkü imar planı ile devam etsek, Balıkesir'e yatırım yapmasak, 2040 yılında Balıkesir'in nüfusu 210 bine düşüyor" diye konuştu.


"Gençler buradan gidiyor"


Türkiye'de Balıkesir ve Çanakkale'nin en yaşlı nüfusa sahip iller olduğunu ifade eden Başkan Uğur, "Doğum az, ölüm fazla. Bir de göç var.

25-26 yaş, iş imkanı olmadığı için Balıkesir'in dışına gidiyor. Üniversitede okuyor, Balıkesir'in dışına gidiyor. Bizim bunu geri döndürmemiz lazım.

Kent merkezinde 4 bin 500 kişi ve ticarethane ile anket yaptık. Altıeylül, çalışma alanlarının yoğunlaştığı merkez iş alanına dönüşürken, Karesi ise konut alanlarının gelişeceği bölge olacak" açıklamasını yaptı.


"BALIKESİR ÇOK MERKEZLİ BİR YAPIDA OLACAK"


Balıkesir'in 100 yıldır tek merkezli geliştiğini dile getiren Başkan Ahmet Edip Uğur, "Merkezde Milli Kuvvetler Caddesi ve Paşa Camii.

Herkes burada. Biz çok merkezli bir yapı öngörüyoruz. Altıeylül'de Karatepe mevkii ve hastane bölgesi, yeni alt merkezleri oluşturacak.

Karatepe'ye yeni imar veriyoruz. Altıeylül Belediyesi, Karatepe'de olacak. Orasını imara açacak ve o bölge merkez olacak" diye konuştu.



Yeni Asır


Geri Dön