26 / 04 / 2024

Balıkesir Karesi'de 43.3  milyon TL'ye kat karşılığı inşaat işi ihalesi!

Balıkesir Karesi'de 43.3  milyon TL'ye kat karşılığı inşaat işi ihalesi!

Karesi Belediye Başkanlığı, Balıkesir Karesi Kalaycılar Mahallesi'nde kat karşılığı inşaat işi ihale edecek.



Karesi Belediye Başkanlığı, Balıkesir Karesi Kalaycılar Mahallesi'nde kat karşılığı inşaat işi ihale edecek. İhalenin bedeli 43 milyon 263 bin 558 TL olarak belirlendi.

Karesi Belediye Başkanlığından:
Mülkiyetleri Belediyemize ait aşağıda; mahallesi, cinsi, paftası, adası, parseli, yüzölçümü, hisse oranı ve niteliği belirtilen arsaların kat karşılığı inşaat yapımı ihalesi 19.03.2020 tarihinde Saat: 14:00’ da 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 35/a maddesine göre şartname esasları dâhilinde Kat Karşılığı İnşaat Yapımı İhalesi Kapalı Teklif Usulü Arttırma Sureti ile Karesi Belediyesi 3. Kat İhale Salonunda yapılacaktır. Yapıların tahmin edilen (muhammen) bedeli, kat karşılığı oranı ve geçici teminat bedeli aşağıda belirtilmiştir.
1 - İdarenin;
Adı: KARESİ BELEDİYE BAŞKANLIĞI
Adresi: Eskikuyumcular Mah. Yeşilyol Sokak No: 5 10100 Karesi / BALIKESİR Telefon numarası 0 (266) 2430400 - 2202 Faks numarası 0 (266) 2436709
2 - İhale Konusu ve İhale Dokümanları;
a) Niteliği, türü ve miktarı: Mülkiyeti Karesi Belediyesine ait aşağıda belirtilen taşınmazların kat karşılığı inşaat yapımı ihalesi
b) Yeri: Aşağıda belirtilen mahallelerdeki taşınmazlar
Balıkesir Karesi de 43.3  milyon TL ye kat karşılığı inşaat işi ihalesi!
İhaleye girecek olanlar 2.500,00 TL (iki bin beş yüz Türk Lirası) karşılığında şartnameyi satın almaları gerekmektedir (İhale Şartnameleri ve diğer evraklar Karesi Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nden (6. Kat) temin edilebileceği gibi aynı Müdürlükten ücretsizde görülebilir.), İhale zarflarını aşağıda ve şartnamesinde istenilen belgelerle birlikte sırasına uygun olarak hazırlayarak kapalı zarf içerisine koyarak hazırlayacakları tekliflerini 19.03.2020 Perşembe günü saat 12:30’a kadar sıra numaralı alındılar karşılığında İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Teknik Büroya (zemin kat) vermeleri ya da taahhütlü olarak posta ile gönderilecek tekliflerin Karesi Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Teknik Büroya göndermeleri gerekmektedir. Postadaki gecikmeler
İhale Komisyonunca kesinlikle kabul edilmeyecektir.
İhale Dokümanları; İhale Şartnameleri, Tapu Kayıtları, İmar Durumları, Aplikasyon Krokileri, Proje Aplikasyon Krokileri, 1/1000 Hali Hazır Harita ve İmar Kanunun 27. maddesi kapsamında inşaat izin yazısı örneğini içermektedir.
3- İşin Niteliği, Nevi ve Miktarı;
Yukarıda bilgileri belirtilen taşınmazlar üzerine 48 adet (blok) brüt alanları ortalama 400 m2 ile 490 m2 arasında konut amaçlı villalar yapılacaktır. Paylaşıma esas asgari artırım miktarı %10 üzerinden yapılacak olup, bağımsız blok alanına nispeten en fazla bağımsız blok oranını teklif eden istekli üzerinde bırakılacaktır.
İhale komisyonunca oturumda hazır bulunan isteklilerden teklif alınması aşamasında yüzdelik artırımı ihale komisyonunun belirleyeceği en asgari artırım dilimleri üzerinden yapılacaktır. İhale, en fazla artırımı (blok alanı yüzdelik dilimi) yapan (en fazla blok alanı yüzdelik dilimi teklif eden) istekli
üzerinde bırakılacaktır.
4- İhaleye Katılabilme Şartları ve İstenilen Belgeler; İsteklilerin aşağıda sayılan belgeleri başvuru dosyalarında sunmaları gerekir:
a) Nüfus Cüzdanı fotokopisi,
b) Geçici Teminat Belgesi, (Yukarıdaki tabloda ihalesi yapılacak iş için muhammen bedel belirtilmiştir. İhaleye girecek gerçek veya tüzel kişilerin, ihalesine katılmak istedikleri işle ilgili yukarıda belirtilen Muhammen bedel üzerinden, %3 Geçici Teminat vermeleri gerekmektedir. Teminatlar, Belediyemiz veznesine yatırılabileceği gibi, Ziraat Bankası Balıkesir Merkez Şubesi TR86 0001 0000 4567 9490 8350 01 IBAN nolu Belediyemiz hesabına,
dekonta “Karesi Belediyesi Kalaycılar Kat Karşılığı İnşaat Yapım İşi” diye belirtmek şartı ile yatırılabilir. Banka Teminat Mektubu verilmesi halinde, teminat mektubunda “Karesi Belediyesi Kalaycılar Kat Karşılığı İnşaat Yapım İşi” diye yazılacaktır. Ayrıca teminat mektubu süresiz olacak ve mektubun aslı olacaktır.)
c) İhale Dokümanının satın alındığını gösterir belge, 
d) Belediyemize borcu olup olmadığına dair belge, (İhale ilan tarihinden sonra alınmış olmalıdır.)
e) Vergi Dairesi borcu olmadığına dair belge, (İhale ilan tarihinden sonra Gelir İdaresi Başkanlığından alınmış olmalıdır.)
f) SGK borcu olmadığına dair belge, (İhale ilan tarihinden sonra Sosyal Güvenlik Kurumundan alınmış olmalıdır.)
g) İkametgâh İlmühaberi, (Gerçek kişiler için muhtarlık, e-devlet ve ya nüfus müdürlüklerinden alınmış İkametgâh İlmühaberi, Tüzel kişiler için adres bildirgesi)
h) Tüzel kişiler için ticari sicil gazetesi, yetki belgesi ve yetkililere ait imza sirküleri
i) Tüzel kişi olması halinde, mevzuatı gereği tüzel kişiliğin siciline kayıtlı bulunduğu Ticaret ve/veya Sanayi Odasından 2020 yılı içinde alınmış, tüzel kişiliğin sicile kayıtlı olduğuna dair belge.
j) Vekaleten ihaleye katılma halinde, istekli adına teklifte bulunacak kişinin noterden onaylı vekaletname ile noter tasdikli imza beyannamesi,
k) Ortak girişim olması halinde ortaklarca noterden imzalanmış ortaklık sözleşmesi olacaktır. (İsteklinin iş ortağı olması halinde, 4.maddenin
(a),(d),(e),(f),(g),(h) ve (i) bentlerinde yer alan belgelerin ve imza beyannamelerin her bir ortak tarafından ayrı ayrı verilmesi zorunludur.)
l) İsteklinin Kooperatif, Dernek, Oda, Federasyon, Konfederasyon veya Vakıf olması halinde tüzel kişiliğini kanıtlayıcı belge ile temsile yetkili kişilerin Noter tasdikli imza sirküleri ve yetki belgeleri sunmaları gerekmektedir.
m) İsteklinin son 2 (iki) yıl içinde muhammen bedelin %10' u oranında ilgili faaliyette fatura kesmiş olması gerekmektedir.
n) 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunun 37. Maddesi gereğince hazırlanacak teklif mektubu.
5- İhale ile ilgili her türlü vergi, resmi harç ve masraflar istekliye aittir.
6- İdarenin Yetkisi; İdare ihaleyi yapıp yapmamakta serbesttir. (Belediye Encümeni 2886 S.D.İ.K.nun 29. maddesi gereğince, ihaleyi yapıp yapmamakta ve en uygun teklifi tespit etmekte serbesttir.)
İlan olunur.


Geri Dön