19 / 04 / 2024

Balıkesir Sındırgı meydan ve otopark projesi yıl içinde tamamlanacak!

Balıkesir Sındırgı meydan ve otopark projesi yıl içinde tamamlanacak!

Balıkesir Sındırgı’da “Kent Meydanı” düzenlenmesi ve “Kapalı Otopark” projelerinin temelini atan Başkan Ahmet Edip Uğur, “Tüm Balıkesir’i kucaklayan bir anlayışla hareket ediyoruz” dedi.



Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, kente değer katacak, modern şehirleşmenin önünü açacak ve ilçelerdeki yaşamı kolaylaştıracak hizmetleri ve projeleri sürdürüyor. Balıkesir'deki 20 ilçeye de dokunan hizmetleriyle öne çıkan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin yapımını gerçekleştireceği, Sındırgı ilçe merkezinin çehresini değiştirecek Sındırgı Kent Meydanı Düzenlenmesi ve Kapalı Otopark Yapımı projelerinin temeli Nisan ayının sonunda Başkan Ahmet Edip Uğur'un katılımıyla atıldı. Sındırgı Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan temel atma törenine Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'un yanı sıra Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, Savaştepe Belediye Başkanı Turhan Şimşek, Genel Sekreter Osman Yenidoğan, BASKİ Genel Müdürü Mustafa Bayram, AK Parti Sındırgı İlçe Başkanı Halil Güner, Büyükşehir Belediye Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Av. Mehmet Birol Şahin, Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi Cemal Kocataş, Büyükşehir Belediyesi daire başkanları ve vatandaşlar katıldı. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından Sındırgı'ya yapılacak olan 6976 metrekare alana sahip Kent Meydanı ile beraberindeki 1450 metrekarelik Kapalı Otopark ise 82 araç kapasitesine sahip olacak. Proje kapsamında asma germe sistem gölgelikler, bisiklet parkı, oturma alanları, 450 metrekare yeşil alan, 28 adet ağaç ve 976 adet çalı türü kullanacak. Sındırgı'nın çehresini değiştirecek projelerin detayları hakkında bilgi veren Başkan Uğur, "Projelerin inşası yıl içinde bitmiş olacak. Böylelikle Sındırgı'da sadece belediye binası ya da meydan projesi değil tamamen Kent Meydanı rekreasyon alanı projesi hayat bulacak. Balıkesir Büyükşehir Belediyemiz ve Sındırgı Belediyemizin işbirliğiyle 3 milyon liralık bir meydan projesi ile Balıkesir'de bir ilk oluşturulmuş olacak. Hem yeraltı garajı, hem de yer üstünde bir meydan düzenlemesi, bir şehrin hikayesi olan, Yağcıbedir desenleriyle bezenmiş halkla belediyenin bütünleşmiş olduğu meydan projesi hayat bulmuş olacak" dedi. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve BASKİ'nin Sındırgı ilçesine yönelik gerçekleştirdiği hizmet ve projeler hakkında bilgi veren Başkan Ahmet Edip Uğur, "Sındırgı İlçemizde, BASKİ'miz 9 adeti merkezde, 64 adet kırsal mahallede toplam 44 personel ve 9 adet iş makinesi ile hizmet vermektedir. Yine BASKİ olarak, 34 adet kırsal mahallede 29.515 metre altyapı çalışması yapılmıştır. Sındırgı İlçesi İçme Suyu, Kanalizasyon hattı ve Atıksu Arıtma Tesisi yapım işi ihale aşamasında olup maliyeti 16.5 milyon liradır" diye konuştu.


UYUM İÇİNDE ÇALIŞIYORUZ


Başkan Uğur, Sındırgı ilçesine yakışır bir itfaiye binasını da kısa sürede Sındırgılıların hizmetine sunacaklarını ifade etti. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olarak 20 ilçe belediyesiyle uyumlu bir çalışma içerisinde olduklarını kaydeden Başkan Uğur, şöyle devam etti; "Balıkesir Büyükşehir oldu, Bütünşehir oldu. Biz; 'Benim Şehrim Balıkesir' dedik. Bütün Balıkesir'i kucaklayan bir anlayışla büyükşehir olarak hareket ediyoruz. Balıkesir'in 20 ilçesi var, 20 belediye başkanımızla beraber karşılıklı istişare ederek, ortak akılla kararlarımızı alıyoruz. Balıkesir'i 20 ilçe belediye başkanımızla birlikte yönetiyor, geleceğin Balıkesir'ini birlikte inşa ediyoruz. Şehrin yıllardan beri çözüm bekleyen konuları ile ilgili yeni bir çözüm iradesi ortaya koyuyoruz. Sevdalısı olduğumuz Kalkınan, büyüyen ve gelişen Balıkesirimiz için var gücümüzle bundan sonra da elimizi taşına altına koymaya devam edeceğiz. Her şey Balıkesir, Her Şey Sındırgı için." Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, protokol konuşmalarının sonunda Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'a dünyaca ünlü Sındırgı Yağcıbedir Halısı'ndan hediye etti. Protokol üyeleri Sındırgı Kent Meydanı ve Kapalı Otopark projesinin temelini dualarla attı.



Sabah Egeli


Geri Dön