19 / 04 / 2024

Balıkesir Sındırgı'da 14.3 milyon TL'ye kat karşılığı inşaat işi ihalesi!

Balıkesir Sındırgı'da 14.3 milyon TL'ye kat karşılığı inşaat işi ihalesi!

Sındırgı Belediye Başkanlığı, Balıkesir Sındırgı Kurtuluş Mahallesi'nde kat karşılığı inşaat işi ihale edecek.



Sındırgı Belediye Başkanlığı, Balıkesir Sındırgı Kurtuluş Mahallesi'nde kat karşılığı inşaat işi ihale edecek. İhalenin bedeli 14 milyon 273 bin 549 TL olarak belirlendi.

Sındırgı Belediye Başkanlığından:
İlçemiz Kurtuluş Mahallesi 38 ada 11 parselde bulunan 2500,62 metrekarelik taşınmaz üzerine 4373,93 metrekare toplam inşaat alanlı 62 adet bağımsız bölümden oluşan işyeri binası, İlçemiz Kurtuluş Mahallesi 714 ada 1-2 parselde bulunan 7541,12 metrekarelik taşınmaz üzerine 2683,80 metrekare toplam inşaat alanlı 18 derslikli ortaokul binası, İlçemiz Kurtuluş Mahallesi 38 ada 24 parselde bulunan 1989,91 metrekarelik taşınmaz üzerine 847,60 metrekare toplam inşaat alanlı hamam binası, İlçemiz Camicedit Mahallesi 358 ada 1-2-11 parsellerde bulunan 780,84 metrekarelik taşınmazlar üzerine 364,95 metrekare toplam inşaat alanlı kaymakamlık lojmanı binası yapılması işleri ve şartnamede ayrıntıları gösterilen şekilde paylaşılması işinin 2886 sayılı
Devlet İhale Kanununun 36 ve devam maddeleri uyarınca Kapalı Teklif Usulü yöntemi ile ihale edilmesine ilişkin İlandır.
1 - İhale Konusu olan işin niteliği, yeri ve miktarı; Balıkesir İli Sındırgı İlçesi Kurtuluş Mahallesi 38 ada 11 parselde bulunan 2500,62 metrekarelik taşınmaz üzerine 4373,93 metrekare toplam inşaat alanlı 62 adet bağımsız bölümden oluşan işyeri binası, Balıkesir İli Sındırgı İlçesi Kurtuluş Mahallesi 714 ada 1-2 parselde bulunan 7541,12 metrekarelik taşınmaz üzerine 2683,80 metrekare toplam inşaat alanlı 18 derslikli ortaokul binası, Balıkesir İli Sındırgı İlçesi Kurtuluş Mahallesi 38 ada 24 parselde bulunan 1989,91 metrekarelik taşınmaz üzerine 847,60 metrekare toplam inşaat alanlı hamam binası, Balıkesir İli Sındırgı İlçesi Camicedit Mahallesi 358 ada 1-2- 11 parsellerde bulunan 780,84 metrekarelik taşınmazlar üzerine 364,95 metrekare toplam inşaat
alanlı Kaymakamlık lojmanı binası yapılması işleri ve şartnamede ayrıntıları gösterilen şekilde
paylaşılması işi
2 - Şartname ve eklerinin nereden ve hangi şartlarla alınacağı; İhaleye ilişkin idari şartname, teknik şartnameler ve mimari/mühendislik projeleri Sındırgı Belediye Başkanlığından ücretsiz görülebilmekle ihaleye katılacak olan isteklinin ihaleye katılabilmesi için 5.000,00 TL bedel karşılığında idari şartnameyi satın alması gerekmektedir.
3 - İhalenin nerede, hangi tarih ve saatte ve hangi usul ile yapılacağı; İhale Balıkesir İli, Sındırgı İlçesi, Camicedit Mahallesi, Cumhuriyet Meydanında bulunan Sındırgı Belediyesi Binasında, 17.03.2020 Salı günü saat 14.30 da 2886 Sayılı Devlet İhale Kanununun 36.maddesi ve devam maddeleri uyarınca kapalı teklif usulü ile yapılacak olup isteklilerin tekliflerini en geç aynı tarihte saat 14.00’ a kadar İhale Komisyonu Başkanlığına sunmaları gerekmektedir.
4 - Tahmin edilen bedel ve geçici teminat miktarı; İhalenin tahmin edilen muhammen bedeli 14.273.549,07 TL’dir. Geçici teminat tutarı ise 428.206,47 TL’dir. Tespit edilen muhammen bedel, KDV hariç inşaat maliyetine esas bedeldir. Teklif vermeye esas bedel ise yükleniciye bırakılacak olan kısımların rayiç bedel toplamlarından inşaat maliyeti toplamlarının düşülmesinden sonra kalan 1.192.847,49 TL olup istekliler bu bedel üzerinden pey süreceklerdir.
5 - İsteklilerden aranılan belgelerin neler olduğu;
a. Kanuni ikametgâh sahibi olması ve Türkiye’de tebligat için adres beyanında bulunması,(Şekli İdari Şartnamede ekli EK. 1)
b. Muhammen bedelin %3ü oranında geçici teminatı yatırdığını gösterir belge veya banka teminat mektubu (Şekli İdari Şartnamede ekli EK. 2)
c. İhale dokümanının satın alındığını gösterir belge,
d. Teklif vermeye yetkili olduğunu gösteren İmza Beyannamesi veya İmza Sirküleri.
• Gerçek kişi olması halinde, noter tasdikli imza beyannamesi.
• Tüzel kişi olması halinde, ilgisine göre tüzel kişiliğin ortakları, üyeleri veya kurucuları ile tüzel kişiliğin yönetimindeki görevlileri belirten son durumu gösterir Ticaret Sicil Gazetesi, bu  bilgilerin tamamının bir Ticaret Sicil Gazetesinde bulunmaması halinde, bu bilgilerin tümünü göstermek üzere ilgili Ticaret Sicil Gazeteleri veya bu hususları gösteren belgeler ile tüzel kişiliğin noter tasdikli imza sirküleri,
e. Şekli ve içeriği bu idari şartname ekinde yer alan teklif mektubu. (Şekli İdari
Şartnamede ekli EK. 3)
f. Tüzel kişi tarafından iş deneyimi göstermek üzere sunulan belgenin, tüzel kişiliğin yarısından fazla hissesine sahip ortağına ait olması halinde, ticaret ve sanayi odası/ticaret odası bünyesinde bulunan ticaret sicil memurlukları veya serbest muhasebeci, yeminli mali müşavir ya da serbest muhasebeci mali müşavir tarafından ilk ilan tarihinden sonra düzenlenen ve düzenlendiği tarihten geriye doğru son bir yıldır kesintisiz olarak bu şartın korunduğunu gösteren belge.
g. Ekonomik ve mali yeterliğe ilişkin belgeler ve bu belgelerin taşıması gereken kriterler: Bankalardan temin edilecek belgeler:
Teklif edilen bedelin % 10 undan az olmamak üzere istekli tarafından belirlenecek tutarda bankalar nezdindeki kullanılmamış nakdi veya gayri nakdi kredisini ya da üzerinde kısıtlama bulunmayan mevduatını gösteren banka referans mektubu, (Şekli İdari Şartnamede ekli EK. 4) Bu kriterler, mevduat ve kredi tutarları toplanmak ya da birden fazla banka referans mektubu sunulmak suretiyle de sağlanabilir.
h. Mesleki ve Teknik yeterliğe ilişkin belgeler ve bu belgelerin taşıması gereken kriterler: İş deneyim belgeleri:
Son on beş yıl içinde bedel içeren bir sözleşme kapsamında taahhüt edilen ve şartnamenin
9.maddesinde belirtilen inşaat maliyet bedelinin % 50 oranından az olmamak üzere ihale konusu iş veya benzer işlere ilişkin iş deneyimini gösteren belgeler. (Şekli İdari Şartnamede ekli EK.5) i. Bu ihalede benzer iş olarak kabul edilecek işler ve benzer işlere denk sayılacak mühendislik ve mimarlık bölümleri:
• Bu ihalede benzer iş olarak kabul edilecek işler:
11.06.2011 Tarih ve 27961-17.06.2011 tarih ve 27967 sayılı Resmi Gazetelerde yayınlanan "Yapım İşlerinde İş Deneyiminde Değerlendirilecek Benzer İşlere Dair Tebliğ" metninde yer alan (B) ÜSTYAPI (BİNA) GRUBU İŞLER listesinde III. GRUP İŞLER kısmındaki işler kabul edilecektir.
• Benzer işe denk sayılacak mühendislik veya mimarlık bölümleri: İnşaat mühendisliği ve/veya mimarlık diplomaları ihale konusu iş veya benzer işlere denk sayılacaktır.
j. İstekli adına vekâleten ihaleye iştirak ediliyorsa; istekli adına teklifte bulunacak kimselerin vekâletnameleri ile vekâleten iştirak edenin noter tasdikli imza sirkülerini vermesi,
k. İsteklilerin ortak girişim olması halinde, noter onaylı Ortak Girişim Beyannamesini vermesi, (Şekli İdari Şartnamede ekli EK. 6)
l. İhaleye teklif verecek isteklinin işi alt yükleniciye yaptıracak olması halinde; yüklenici ile alt yüklenici arasında düzenlenecek (Şekli İdari Şartnamede ekli EK. 7) ve ayrıca alt yükleniciye ait bu maddenin 8. bendindeki teknik yeterliğe ilişkin belgeleri ibraz etmesi gerekmektedir. Bu durumda yüklenicinin kendisine ait teknik yeterlik belgesi aranmayacaktır.
6 - Tekliflerin hangi tarih ve saate kadar nereye verileceği; Teklif zarfları ve teklif mektubunu muhteva eder iç zarflar 2886 Sayılı Devlet İhale Kanununun 37. maddesi hükmüne uygun olarak hazırlanarak en geç 17.03.2020 Salı günü saat 14.00’a kadar İhale Komisyonu Başkanlığına teslim edilecektir.
 


Geri Dön