19 / 04 / 2024

Balıkesir'de orman yangını çıktı!

Balıkesir'de orman yangını çıktı!

Balıkesir Orman Bölge Müdürü Hüseyin Yalçın, Kepsut ilçesindeki yangının 500 hektardan fazla alanda etkili olduğunu belirterek, "Bir aksilik olmazsa 1-2 saat içinde yangını tamamen kontrol altına almış olacağız" dedi...



Balıkesir Orman Bölge Müdürü Hüseyin Yalçın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçeye bağlı Sarıfakılar köyü yakınındaki ormanlık alanda dün çıkan yangının ilerlemesinin, rüzgarın etkisinin iyice azalması ve ekiplerin müdahalesiyle durduğunu söyledi.


İç kısımlarda yer yer alevlenmeler olduğunu ve bu bölgelerde 3 uçak, 8 helikopterle müdahalelerinin sürdüğünü dile getiren Yalçın, "Arazözlerimiz ve iş makineleriyle yanan alanı dört bir taraftan kuşattık. Alevler 500 hektarın üzerindeki alanda etkili oldu. Bir aksilik olmazsa 1-2 saat içinde yangını tamamen kontrol altına almış olacağız" dedi.


Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, gece kendi bölgelerinde çıkan bir yangını söndürdükten sonra Kepsut'a geldi. Bu ekiplerin yanı sıra Balıkesir, İzmir, Bursa, Eskişehir, Afyonkarahisar, Kütahya, Sakarya ve Manisa'dan gelen görevliler, 60'ı aşkın arazözle çalışmalara katılıyor.


İş makineleriyle ormanlık alanın iç kesimlerinde yangının büyümesinin engellenmesi amacıyla şeritler açılıyor. Ekipler, Tilkicik ile Ovacık köyleri civarında alevlenen noktalara da anında müdahale ediyor.


Yangın nedeniyle telefon ve elektrik kabloları da zarar gördü. Bölgedeki birçok yerleşim birimiyle iletişim sağlanamıyor, bazı bölgelere elektrik verilemiyor.


AA


Geri Dön