23 / 04 / 2024

Balıkesir'de roman vatandaşlara yeni konutlar teslim edildi!

Balıkesir'de roman vatandaşlara yeni konutlar teslim edildi!

Büyükşehir, Türkiye’de ilk kez Roman vatandaşların yaşam tarzına uygun sosyal konut projesini hayata geçirdi. Konutlar hak sahiplerine teslim edildi



Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Türkiye'de bir ilke imza atarak Roman vatandaşların yaşam tarzlarına uygun ilk sosyal konut projesini hayata geçirdi. Roman vatanşdaşların Yıldırım ve Rüzgar Caddeleri üzerinde bulunan evleri, imar yolunda kalınca yıkılması gündeme geldi. Roman vatandaşları evsiz bırakmak istemeyene Balıkesirr Büyükşehir Belediyesi, 1.Gündoğan mahallesinde 3 bin metrekarelik alan üzerine toplam 11 bloktan oluşan 34 dairelik, 6 milyon liraya mal olan sosyal konut projesini hayata geçirdi. Roman vatandaşların boşalltığı eski evleri ise davul zurna eşliğinde yıkıldı.


Yeni sosyal konutların hak sahiplerine teslimi için tören düzenlendi. Töreni Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, AK Parti Milletvekilleri Mahmut Poyrazlı ve Kasım Bostan, Başbakan Baş Danışmanı Metin Özçeri, Karesi belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve Roman vatandaşlar katıldı. "Bizde ayrımcılık, ötekileştirme, ayrıştırma yok. Biz yaradılanı yaradandan ötürü seviyoruz. Yeni Türkiye'de Roman kardeşlerimizin eğitim, istihdam ve barınma konularında problemleri bir bir ortadan kalkıyor" diyen Balıkesir Belediye Başkanı Başkan Uğur, "Bu evlerin yıkılması lazım dediler. Burada Roman kardeşlerimiz oturuyor dediler. Ben buraları yıkamam dedim. Bu insanların hali vakti yerinde değil paraları pulları yok. Patırtılı, kütürtülü polis ile yıkım olmaz dedim. Projeleri hazırladım. Bu evleri çok katlıda yapmadık. Buraya gelir çok katlı yapardık ama siz rahat yaşayamazdınız. Avlusu olan, balkonu olan, böyle güzel evler olmazdı. Villa gibi. Buralarda lüks konutlarda olan ebeveyn banyosu bile var. Hiçbir mazeret kabul etmedim, elektrik ve suyu bağlattırdık. En son doğalgazı bağladık, gelir seviyesi düşük hemşerilerimize verdiğimiz doğalgaz sobası da koyduk. Roman kardeşlerimiz için feda olsun" dedi.


Sabah 



Geri Dön