25 / 04 / 2024

Balıkesir'e üniversite hastanesi geliyor!

Balıkesir'e üniversite hastanesi geliyor!

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Balıkesir'deki yatırımlarla ilgili açıklamalarda bulundu. Akdağ, bölgedeki hastane projelerinin 2020'de tamamlanacağını açıkladı.



Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Balıkesir'in son yıllarda sağlıkta büyük yatırımlar alan il olduğunu belirterek, "İlçelerimizin neredeyse tamamında yeni yapılan hastaneler ya da ihalesi olanlar var. Bütün bunları 2020'de tamamlamış olacağız." dedi.


Akdağ, Balıkesir Öğretmenevi'nde "Balıkesir İl Sağlık Değerlendirmesi Toplantısı"nda sağlık yöneticileriyle bir araya geldi.


Toplantının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Akdağ, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı gerçekleştirilen Balıkesir Atatürk Devlet Hastanesinde incelemelerde bulunduğunu söyledi.


Hastanenin Balıkesir'e yakışır ve modern bir yapıda olduğuna dikkati çeken Akdağ, şunları kaydetti:


"Şükürler olsun Balıkesir, son yıllarda sağlıkta büyük yatırımlar alan bir ilimiz. İlçelerimizin neredeyse tamamında yeni yapılan hastaneler ya da ihalesi olanlar var. Bütün bunları 2020'de tamamlamış olacağız. Balıkesir, birçok sahil ilimiz gibi dışarıdan birçok misafirin geldiği bir il. Dolayısıyla turistik alanlarda da poliklinik hizmeti verilecek. Her ne kadar yakın hastaneler olsa da vatandaşların gece ağır olmayan problemleri için bir planlama yapıyoruz. Balıkesir'de hizmete giren 200 bin metrekarelik mükemmel bir şehir hastanesi var. Ziyaret ettim ve mutlu oldum. Ufak tefek eksikler var. Onları görüştük. Poliklinik, acil ve yataklı alanları ile mükemmel bir hastane. Bu hastane, bir şehir hastanesi olmaya ve Balıkesir'e fazlasıyla layık. Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla bir şehir hastanesi olarak geliştiriyoruz. Örneğin vale hizmetleri gibi. Polikliniklerdeki karşılamalarda yaşlıların ellerinden tutularak, hizmet verilmesi gerekiyor. Bu yaz içerisinde bütün bu uygulamalara başlanacak."


Ayrıca Balıkesir Üniversite Hastanesinin Sağlık Bakanlığı ile birlikte çalışması için görüşmeler de yaptıklarını aktaran Akdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:


"Biz 1 milyon 200 bin nüfusu olan Balıkesir'de üniversite hastanesinin hızla gelişmesini arzu ediyoruz. Tıp Fakültesi ile Sağlık Bakanlığının çalıştığı modeli ele aldık. Hastaneyi ya da hastaneleri, Sağlık Bakanlığı çalıştırıyor, eğitim kısmını da üniversite yapıyor. Böylece finansal açıdan tatmin olunacak bir noktaya gelinecek. Bu model 25'e yakın hastanede mükemmel bir şekilde ilerliyor. Böylece üniversite hastanelerinin tekeri hızla dönecek. Bunun için önümüze 2023 hedefini koyuyorum."


Akdağ, şehir hastanesinin faaliyete girmesiyle eski hastanenin de değerlendirileceğini dile getirerek, "Oradaki binalar çok eski. Oraya ihtiyaca göre 200-400 yataklı yeni bir hastane inşa edeceğiz." ifadelerini kullandı. 


Toplantıya, AK Parti Balıkesir milletvekilleri Sema Kırcı, Ali Aydınlıoğlu, Mahmut Poyrazlı, Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Balıkesir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Murat Yeşilbaş ve AK Parti İl Başkanı Hasan Demiraslan katıldı.




AA


Geri Dön