24 / 04 / 2024

Balkanlar'daki Osmanlı yapıları gün yüzüne çıkarılıyor!

Balkanlar'daki Osmanlı yapıları gün yüzüne çıkarılıyor!

AK Parti Manisa teşkilatıyla Saruhan Otel'de bir araya gelen Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, yaptığı konuşmada, iki gündür Balkanlar'da olduğunu, burada çok güzel açılışlar yaptıklarını bildirdi.



Kurtulmuş, bütün gezilerde "Türkiye'nin güçlü olması gerektiğini" gördüklerini, Türkiye'nin güçlü olmasının sadece ekonomik olarak dünyada 10 büyük ekonomiden biri hedefine ulaşması, köprülerin, yolların, fabrikaların yapılmasından ibaret olmadığını vurguladı. Kurtulmuş, "Tabi ki bunlar yapılacaktır ama Türkiye'nin güçlü olması, siyaseten ve ekonomik olarak güçlü olması sadece Türkiye'nin, sadece 78 milyonun geleceğiyle ilgili mesele değildir. Dünyanın dört bir tarafında gözünü dikmiş Türkiye'ye bakan, Türkiye'nin dostluk elini görmek isteyen, Türkiye'nin kuvvetli nefesini arkasında hissetmek isteyen çok geniş kitlelerin olduğunu hepiniz biliyorsunuz." diye konuştu.


Türkiye'nin eskiden, dünyanın dört bir tarafındaki soydaşlarının, kardeşlerinin, dindaşlarının nerelerde olduğunu ismen bilmediğini, bilse bile o yerlerin ne tarafa düştüğünün farkına varmadığına değinen Kurtulmuş, şu anda ise Türkiye'den 7-8 bin kilometre ötede Myanmar'da Türk kabirlerin bulunarak burada şehitlik kurduğunu, yine binlerce kilometre ötede Cezayir'de Hasan Paşa Camisi'ni onardığını anlattı.


"Türkiye, doğusundan en batısına kadar çok geniş coğrafyada dostlarını, akrabalarını, dindaşlarını, kardeşlerini buluyor, onlara yardım eli uzatıyor, onlarla dostluk elini bir kez daha pekiştirmeye çalışıyor" diyen Kurtulmuş, Kosovalı Türkler'in huzur, güven içinde, geleceğe umutla bakabilmesinin Türkiye sayesinde olduğunu aktardı.


Osmanlı yapılarının gün yüzüne çıkarılıp onarıldığını, Balkanlar'da da Osmanlı'nın şanına yakışır bir şekilde ecdat eserlerinin onarıldığını ifade eden Kurtulmuş, bunların sözle olmadığını, olabilmesi için Türkiye'nin güçlü konumda bulunması gerektiğini vurguladı.


Star


Geri Dön