29 / 03 / 2024

Bankacılık sektörünün net karı 33,96 milyar TL oldu! Resmen 5 katı aştı! 

Bankacılık sektörünün net karı 33,96 milyar TL oldu! Resmen 5 katı aştı! 

Bankacılık sektörünün net kârı Eylül 2022'de 33,96 milyar Türk Lirası olarak gerçekleşti. Bankalar, 9 aylık dönemde ise yüzde 402 yükselişle 286 milyar Türk Lirası kar elde etti. Geçtiğimiz senenin aynı döneminde sektörün kârı 56,9 milyar TL olarak belirlenmişti. İşte ayrıntılar...



Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından "Türk Bankacılık Sektörünün Konsolide Olmayan Ana Göstergeleri"nin Eylül ayı verileri açıklandı. 

Ağustos ayında 44,53 milyar Türk Lirası olan bankacılık sektörünün net kârı, Eylül 2022'de 33 milyar 962 milyon Türk Lirası olarak gerçekleşti.

Bankacılık sektörünün net karı 33,96 milyar TL oldu! Resmen 5 katı aştı! 

Buna göre, ilk 9 aylık dönemde sektörün net kârı 286 milyar 170 milyon Türk Lirası'na ulaştı. 

İşte "Türk Bankacılık Sektörünün Konsolide Olmayan Ana Göstergeleri"nin Eylül ayı verileri...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön