28 / 03 / 2024

Bankalara döviz işlemleri için flaş talimat geldi

Bankalara döviz işlemleri için flaş talimat geldi

BDDK ve Merkez Bankası’nda bankalara flaş bir talimat geldi. Gelen talimata göre bankalardan sadece piyasaların açık olduğu saat 10:00 ile 16:00 saatleri arasında işlem yapmaları istendi. Söz konusu talimatın bankalara sözlü olarak iletildiği öğrenildi.



Türki Lirası döviz karşısında tarihinin en büyük değer kaybını yaşarken, T.C. Merkez Bankası ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’ndan flaş bir hamle geldi.

Piyasaların gündeminde bomba etkisi yaratan hamleye göre, bankalardan döviz işlemlerine ilişkin yeni bir uygulamaya geçilmesi istendi.

Şöyle ki; Merkez Bankası ve BDDK, bankalara yaptığı sözlü uyarıda döviz işlemlerinin sadece piyasaların açık olduğu 10:00 ve 16:00 arasında yapılması istendi.
 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön