19 / 04 / 2024

Bankaların konut kredisi faiz oranları ne oldu Haziran 2020?

Bankaların konut kredisi faiz oranları ne oldu Haziran 2020?

Geçtiğimiz günlerde açıklanan kredi destek paketi ile birlikte bankaların konut kredi faiz oranları ve başvuru koşulları konut alacak vatandaşlar tarafından merak edilmeye başlandı. Peki bankaların konut kredisi faizlerinde son durum ne? İşte detaylar...



Türkiye’de koronavirüs salgını sonrası normalleşme sürecine girilmesinin ilk günlerinde üç kamu bankası konut kredi faizlerinde indirime gitti. 

Sabah'ta yer alan habere göre; Ziraat Bankası, Vakıfbank, Halkbank üzerinden kredilere kolayca başvurulabiliyor. İhtiyaç kredisinden tatil, taşıt ve konut kredisi indirimine varana kadar birçok fırsat sunan destek paketineyoğun ilgi gösterildi. Geçtiğimiz günlerde açıklanan kredi destek paketi ile birlikte bankaların kredi faiz oranları ve başvuru koşulları konut alacak vatandaşlar tarafından merak edilmeye başlandı. Peki bankaların konut kredisi faizlerinde son durum ne? İşte detaylar...

HALKBANK, VAKIFBANK, ZİRAAT BANKASI KONUT, TAŞIT, İHTİYAÇ KREDİSİ FAİZ ORANI

Kamu bankalarının yanı sıra katılım bankaları da konut kredisi indirimi yaparak müjdeli haberi vermişti. Ziraat Katılım ve Vakıf Katılım kredi faiz oranlarında indirime gitti. Konut kredisi için 12 ay ödemesiz olmak üzere 15 yıla kadar 0,64 faiz fırsatı sunan Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank, tüm bu detayları açıkladı. 

İHTİYAÇ, TAŞIT VE KONUT KREDİLERİNDE REKOR FAİZ İNDİRİMİ

Sıfır ve ikinci el konutlar için kredi faiz oranları indirildi. 0.64 ve 0.74 oranı ile 12 ay geri ödemesiz, 180 aya varan ödeme fırsatı konut taleplerini erteleyen vatandaşları sevindirdi. Başvurular ise kamu bankaları tarafından alınmaya başladı.

İşte güncel kredi faiz oranları ve detaylar...

HALKBANK FAİZ ORANLARI:

Sıfır konut kredisi faiz oranı: 0.64

İkinci el konut kredisi: 0.74

VAKIFBANK FAİZ ORANLARI:

Sıfır konut kredisi faiz oranı: 0.64

İkinci el konut kredisi: 0.74

AKBANK FAİZ ORANLARI

Konut kredisi: 0.92

0.64 faizli konut kredisinin aylık taksitleri ne kadar?


Geri Dön