28 / 03 / 2024

Barbaros'a kanalizasyon hattının temeli atıldı!

Barbaros'a kanalizasyon hattının temeli atıldı!

Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ) tarafından yapılacak olan Süleyman paşa ilçesi Barbaros Mahallesi kanalizasyon inşaatının temeli atıldı.



Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Şafak Başa, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Oral Karakaya, Süleymanpaşa Belediye Meclis Üyeleri, eski Tekirdağ Belediye Başkanı Erol Erdoğan, CHP Tekirdağ Milletvekili adayı Şerafetdin Terzi, Asyaport Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Soyuer, İller Bankası temsilcileri ve vatandaşların katıldığı temel atma töreni Barbaros Mahallesi Balıkçı Barınağı yanında gerçekleştirildi. 


BAŞA BİLGİ VERDİ 

TESKİ Genel Müdürü Şafak Başa temel atma töreninde yaptığı açılış konuşmasında, "Siileymanpaşa ilçemizin Barbaros Mahallesi, eski Barbaros Beldemiz yazlık yerleşim olması büyük bir kısmında atık su şebekesinin olmaması, şebeke olan bazı kesimlerin ise Marmara Denizine deşarj olması nedeniyle Barbaros Mahallesi Atıksu Şebeke İnşaatının acilen yapılması TESKİ kurulduğundan beri gündemde olan bir konuydu. Bu konuda Ankara'ya giderek İller Bankası Genel Müdürümüz ile bir dizi görüşmede bulunup Barbaros ve Kumbağ Mahal 1 el eri mi ze kan al i zasyon sistemi kurulması için kredi anlaşmaları yaparak acilen harekete geçtik. Çünkü burada kurulacak kanalizasyon sistemi temizdeniz hedefimiz için büyük önem arz ediyordu." dedi. 


65 KİLOMETRELİK HAT KURULACAK 

Başa konuşmasında şunları kaydetti: "Bu projemiz kapsamında yaklaşık 65 kilometre kanalizasyon şebeke hattı ve bunlara ait parsel baca ve bağlantıları, terfi merkezleri ve terfi hatları, fosseptik yapıları, muayene bacaları, geçici deşarj yapılan yapacağız. Barbaros'un bir kısmı kanalizasyon şebekesi yapıldıktan sonra, bir kısmı Kumbağ'a yapacağımız ileri biyolojik arıtma tesisinden sonra diğer kısmı ise Tekirdağ Batı Atıksı Arıtma Tesisi bittikten sonra bağlanacak. Dolayısıyla bu inşaat tamamlamasıyla beraber bu sahil şeridini tamamen atık sulardan arındırmış olacağız." 


ALTYAPI ÇALIŞMALARI İNANILMAZ BİR HIZLA SÜRÜYOR 

TESKİ Genel Müdürü Şafak Başa'nın ardından konuşan Siileymanpaşa Bel etliye Başkanı Ekrem Eşkinat, sözlerine Süleymanpaşa'nın sahil şeridi ile başladı. Eşkinat, "Kumbağ, Barbaros ve Altınova yani Tekirdağ'ın sahil şeridi ve bizim gençliğimizde pırlanta gibi olan yerler şimdi maalesef ailelerin bile gidemediği yerler haline geldi. Bu bölgede bir taraftan Asyaport'un getireceği imkanlar, bir taraftan altyapı faaliyetleri inanılmaz bir hızla devam ediyor. Doğal gazında buraya gelişiyle birlikte üst yapıyı da Siileymanpaşa Belediyesi olarak biz tamamlayacağız. Dönemimizin sonunda burada yaşayan hem şenlerimize bu hattı tertemiz bir şekilde teslim edeceğiz." dedi. 


EŞKİNAT'TAN TESKİ VE ALBAYRAK'A ÖVGÜ

Başkan Eşkinat daha sonra şunları kaydetti: "Bizim bu hayalimizde bize en fazla katkıyı veren TESKİ ve sayın büyiikşehir belediye başkanımız olmuştur. Çünkü şöyle diyebilirlerdi. 'Biz bir yük aldık. Geçen dönemden kalan altyapı çalışmalarını yapıyoruz. Onun için TESKİ'nin imkanlarını daha fazla Siileymanpaşa'ya kullanmayız.' Fakat büyiikşehir belediye başkanımızın doğduğu şehre karşı bir hassasiyeti var. Diyor ki biz eskiden denize girerdik. Balık yerdik. Bunu bizim çocuklarımız da torunlanmız da yaşasın. Onun için çalışıyor. Hem Kumbağ hem Barbaros'un alt yapısı konusunda taşın altına ellerini koydular. 65 kilometrelik kanalizasyon hattı hepimize hayırlı olsun." 


"SAHİL ŞERİDİNE BÜYÜK BİR MİNNET BORCUMUZ VAR" 

Temel atma töreni öncesi son açılış konuşmasını ise Tekirdağ Büyükşehir Bel etliye Başkanı Kadir Albayrak yaptı. Albayrak; "Barbaros Kumbağ ve Altınova. Bu sahil şeridine büyük bir minnet başladı borcumuz var. Biz temiz denizde yüzdük, burada büyüdük. Bu denizden balık yedik. Biz buraların güzelliklerini yaşadık. Bunu yaşamak bizim çocuklarımızın da hakkıdır. Bozulan dengeyi değiştirmek için hep beraber çaba içerisindeyiz. Bu tesisin Barbaros'a, Siileymanpaşa'ya ve Tekirdağ'a hayırlı olmasını diliyorum. Hizmetlerimizin devamı gelecek." ifadelerini kullandı. Açılış konuşmalarının ardından Barbaros Mahallesi kanalizasyon inşaatının temeli atıldı. 


Çerkezköy Haber


Geri Dön