25 / 04 / 2024

Mali'de inşa edilecek 4 cami ve 3 sağlık ocağının temeli atıldı!

Mali'de inşa edilecek 4 cami ve 3 sağlık ocağının temeli atıldı!

İHH İnsani Yardım Vakfı'nca Mali'nin farklı kentlerinde inşa edilecek 4 cami ve 3 sağlık ocağının temeli atıldı.



İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından Mali'nin farklı kentlerinde inşa edilecek 4 cami ve 3 sağlık ocağının temeli atıldı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Vakıf'ın yaptığı açıklamada, çeşitli coğrafyalarda sağlık ve ibadet olanaklarından mahrum kalanlar için sağlık ocağı ve cami inşa eden İHH, sağlık konusunda sıkıntı yaşayan Mali halkının ihtiyacını karşılamak için 3 yeni sağlık merkezi inşa edecek. 
Kayıt kabul, danışma, 2 doktor, 2 hemşire, hasta kabul, ecza odaları yer alan sağlık merkezleri, son dönemlerde artan Kovid-19 vakalarına karşı da hizmet verecek.

Türkiye halkının destekleriyle temeli atılan kalıcı eserler arasında bulunan başkent Bamako'ya bağlı Mogoyakougo köyündeki Gıyaseddin Kalem Sağlık Ocağı'ndan 5 bin, Sikasso şehrine bağlı Maro köyündeki Bartın Esma Hatun Sağlık Ocağı'ndan 3 bin 200, Bamako'ya bağlı Canikourou köyündeki İsmet Demirtaş Ailesi ve Hayırseverler Sağlık Ocağı'ndan  2 bin kişi kullanabilecek.

Temeli atılan 3 sağlık merkezinin tüm medikal ekipmanları İHH tarafından karşılanacak.

Mali de inşa edilecek 4 cami ve 3 sağlık ocağının temeli atıldı!

- Caminin inşası ve imamın 2 yıllık maaşı karşılanacak

İHH İnsani Yardım Vakfı, kalıcı eser projeleri kapsamında hayırsever Müslümanların sadaka-i cariye hükmündeki arzusunu hayata geçiriyor. Bu kapsamda Malili Müslümanların taleplerini yerine getirmek için bölgede 4 yeni caminin yapımına başladı.

Projeyle 100 metrekare büyüklüğüne sahip, tek katlı, tek minareli, pompalı su kuyusu ve güneş enerji sistemi olan camilerin inşası ve her camide görev yapacak imamın 2 yıllık maaşının karşılanması planlanıyor. 

Mali de inşa edilecek 4 cami ve 3 sağlık ocağının temeli atıldı!

Mali'nin Kayes şehrine bağlı Lambatra köyünde inşaatına başlanan Lambatra Köyü Ali Rıza Taşkın Camisi'nde 9 bin, Kolikorou şehrine bağlı Doriko köyünde yapılacak Hafize Hanım Camisi'nde 2 bin, Bamako'ya bağlı Katibougou köyünde hizmet verecek İmamoğlu Camisi'nde 2 bin 100, Bamako'ya bağlı Missala köyündeki Hacı Tevfik, Hacı Huriye ve Hacı Aynur Bursalı Camisi'nde 2 bin kişi hizmet edilebilecek.

İnşaatına başlanan 4 caminin tüm iç tefrişatı ve ses sistemi, İHH tarafından karşılanacak.


Geri Dön