25 / 04 / 2024

TİKA'nın Bangladeş'e kuracağı sağlık ocaklarının inşaatı devam ediyor!

TİKA'nın Bangladeş'e kuracağı sağlık ocaklarının inşaatı devam ediyor!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından 2013 yılı içerisinde yapımına başlanan Bangladeş'in Dakka Bölgesi’ nde 10 Adet Sağlık Ocağı İnşası Projesi’nin çalışmaları devam ediyor...




Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından 2013 yılı içerisinde yapımına başlanan Dakka Bölgesi’nde 10 Adet Sağlık Ocağı İnşası Projesi’nin çalışmaları devam ediyor.


TİKA faaliyet gösterdiği ülkelerde birçok alanda proje ve faaliyetlerine devam ediyor. Bu çerçevede Bangladeş’te, Gobindapur, Ratanpur, Basailvogh, Roynagor, Puratan Malidia, Boro Braha, Borgaon, Cocker Char, Bajbee ve Alampur’da devam eden sağlık ocağı inşaat çalışmalarının iki ay içerisinde tamamlanması öngörülüyor.


Dünyanın az gelişmiş ülkeleri arasında bulunan Bangladeş’te temel sağlık hizmetlerine erişim ülkenin önemli sorunlardan birisi olarak öne çıkıyor. Bangladeş hükumetince yapılan çalışmalar, ülkenin acil olarak 861 Sağlık Ocağına ihtiyaç duyduğunu gösteriyor. Özellikle, kırsal bölgelerdeki ihtiyacın giderilmesini öncelikli olarak ele alan Bangladeş, konuyla ilgili olarak Türkiye’den destek talep etmiş ve TİKA, Bangladeş Sağlık Bakanlığı işbirliğinde 10 adet sağlık ocağı yapım sürecini başlatmıştı.


TİKA, Bangladeş’teki projelerini En Az Gelişmiş Ülkelere (EAGÜ) yönelik olarak 2011 yılında ortaya konulan İstanbul Programı çerçevesinde yürütüyor. TİKA tarafından çalışmalarına devam edilen Sağlık Ocağı İnşa Projesi’nin tamamlanması Bangladeş’in sağlık alanında büyük bir eksikliğine cevap verecek.



Telgraf Türk


Geri Dön