26 / 04 / 2024

Musabeyli Barajı'nın inşaatı devam ediyor!

Musabeyli Barajı'nın inşaatı devam ediyor!

Yozgat'ta tarım alanlarını sulayıp, üç yerleşim biriminin şebeke suyu ihtiyacını karşılayacak olan Musabeyli Barajı inşaatı devam ediyor



Yozgat Valisi Amir Çiçek, AK Parti Yozgat Milletvekili Mehmet Çiçek, DSİ Kayseri Bölge Müdürü Ali Fuat Eker, Tapu ve Kadastro Yozgat Bölge Müdürü İsmail Ertürk ile birlikte, Bişek Özü deresi bölgesinde yürütülen baraj gövdesi çalışmalarını yerinde inceleyip, bilgi aldı.

Vali Çiçek, incelemelerin ardından yaptığı açıklamada, barajın 2007 yılında ihalesinin yapıldığını, 2012 yılında tamamlanacağını ifade etti. Baraj tamamlandığında, Gelingüllü Sulama barajının ulaşamadığı 1.850 hektar alanı sulayacağını bildiren Vali Çiçek, ayrıca, Yozgat merkez, Yerköy ve Organize Sanayi Bölgesi'nin şebeke suyu ihtiyacının da karşılanacağını kaydetti. Vali Çiçek, "Depolama hacmi 48,60 milyon metreküp olan barajın bu yılki ödeneği 5 milyon lira olup, bugüne kadar bir milyon 250 bin lirası harcanmıştır" dedi.

AK Parti Yozgat Milletvekili Mehmet Çiçek de, "Baraj özel bir itinayla ihale edildi. Bilindiği gibi bu barajın ihalesinin yapıldığı zaman Başbakanımızın talimatıyla Türkiye'de yüzde 60'ı tamamlanmış olan inşaatlara izin veriliyordu, ödenek veriliyordu. Özel bir izinle Musabeyli Barajı ödenekleri kondu ihalesi yapıldı ve süratle çalışması başladı" diye konuştu.

Milletvekili Çiçek, barajın yüzde 25'lik bölümünün tamamlandığını, yıl sonuna kadar ise bunun yüzde 40-50'lere ulaşacağını tahmin ettiklerini anlattı. Milletvekili Çiçek, bunun da barajın belirlenen süreden önce tamamlanacağını gösterdiğini sözlerine ekledi.
AA


Geri Dön