25 / 04 / 2024

Barış Aydın: Ankara'nın kentsel dönüşüme ihtiyacı var!

Barış Aydın: Ankara'nın kentsel dönüşüme ihtiyacı var!

İNŞAAT Müteahhitleri Konfederasyonu ( İMKON ) Genel Başkan Yardımcısı Barış Aydın, tüm bölgelerinin değerlenmesi gerektiğini söyledi. Aydın, ' Ankara'nın kentsel dönüşüme ihtiyacı var ' dedi...



İNŞAAT Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Başkan Yardımcısı Barış Aydın, "Başkent'in tüm bölgelerinin değerlenmesi için kentsel dönüşüme ihtiyacı var. Gözde semtlerle yeni gelişen bölgeler arasındaki fark ancak bu şekilde giderilebilir" dedi. 


Aydın yaptığı açıklamada, kentsel dönüşümün tüm Türkiye için olduğu kadar Başkent  Ankara  için de oldukça önemli bir yatırım olduğunu söyledi. Kentsel dönüşümle birlikte modern şehirler inşa edileceğini bildiren Aydın, bilinçli yapılaşmayla birlikte Türkiye'nin yepyeni bir görünüme kavuşacağını ifade etti. 


Başkent'te kentsel dönüşüm çalışmalarının sürdüğünü hatırlatan Aydın, "Bürokrasinin kalbi Ankara artık her anlamda değişiyor ve gelişiyor. İnşa edilecek yeni, modern ve sağlam binalar sayesinde de Ankara bir dünya başkentine yakışır bir görünüme bürünecek" dedi. 


ANKARA'NIN gözde olarak tanımlanan bölgelerinin yıllarda değer kaybı yaşadığına vurgu yapan Barış şunları söyledi: "İnşaat sektöründe yıllarını vermiş biriyim. Çankaya'yı da karış karış biliyorum. İlçenin en seçkin semtleri olan Gaziosmanpaşa, Birlik, Yıldız, Cinnah ve Tunalı'da gayrimenkulü olanlar ne yazık ki zarar ediyor. Konut, işyerleri, arsalar, Keçiören, Yenimahalle hatta Mamak'ta her yıl en iyi yatırım aracı oluyor." Değer kaybı yaşandı 


Sabah Ankara


Geri Dön