25 / 04 / 2024

Kocasinan'ın dönüşüme ihtiyacı var!

Kocasinan'ın dönüşüme ihtiyacı var!

Bir otelde düzenlenen toplantıya, AK Parti Kayseri Milletvekili Yaşar Karayel, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahid Özden ve gazeteciler katıldı. Özden 'Kocasinan'ın dönüşüme ihtiyacı var' dedi.



Basın toplantısında konuşan Çelik, Kocasinan Belediyesi olarak gelişimde ve değişimde sürekli olmak istediklerini belirtti. Başkan Çelik, "Biz başladığımız günden bu güne kadar hep ya ilk oldu ya da en yenisi oldu. Öncü olmakta yetmezdi. Biz vizyonu belirlerken değişim, gelişim ve büyümede yakaladığımız bu noktayı sürekli hale getirmek istedik. 


Vizyonumuzu da böyle belirledik. Bundan sonra da yeni vizyonumuz gelişimde, değişimde sürekli olmak istiyoruz" dedi. 

Kentsel dönüşüm projeleri hakkında bilgiler veren gözlemler sonucu gördük 


ÇEVİRMEYECEĞİZ 


Mustafa Çelik, "Kentsel Dönüşüm Projelerini 10 ayrı başlıkta inceleyeceğiz. 


Kocasinan Belediyemiz 156 bin dekarlık bir coğrafyadır. 

Kayseri'nin en büyük ilçelerinden biridir. Nüfus olarak da 2'inci büyük ilçesi ve biz 156 bin dekarlık bölgede sizlere hizmet etmeye çalışıyoruz. 116 mahallemiz var. Bunun 40'a yakın da kırsal mahallelerdir. Kocasinan ilçemizde yaptığımız ki; Kocasinan ilçemizin epeyce bir dönüşüme ihtiyacı vardır. İskana açılmış yerlerin yüzde 14'ünde bizim dönüşüm yapmamız gerekiyor. 

Uygulama projelerimizde yerinde yapılacak çalışmaJardır. Başından beri bizim söylemeye çalıştığımız bir şeyler var" ifadelerini kullandı. 


KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJELERİMİZİ RANTSAL DÖNÜŞÜM PROJESİNE 


Basın toplantısında gazetecilere bilgiler veren Kocasinan Belediye Başkanı Çelik, kentsel dönüşüm projelerini rantsal dönüşüm projelerine çevirmeyeceklerini kaydetti. Çelik, "Yine orada bir rant oluşmuşsa biz o rantı tekrardan halkımızla kullanmak istiyoruz. Şuanda geldiğimiz noktaya bakarsak, kentsel dönüşüm sıralamasına bakarsak 50 parça işin 19'uncu sırasındayız. 


Ahi evran Taslak Kentsel Dönüşüm Projemiz için geçtiğimiz hafta Ankara'ya gittik ve bakan beyle görüştük. Oda projemizi çok beğendi ve 'kısa süre içinde projeyi onaylayalım ve size yol verelim' dedi. 


İnşallah önümüzde ki hafta onaydan çıkar diye düşünüyorum. Burada ticari alanlar, konut alanları, rekreasyon alanları ve bizim bu proje içinde en çok üzerinde durduğumuz noktada yoğunluğunun çok az olmasıdır. Biz para kazanmak isteriz fakat bu projenin Kayseri'nin ortak malı olduğunu düşünüyoruz. Argıncık Bölgemiz en acil kentsel dönüşümün girmesi gereken yerlerden biridir. 


Argıncık şehir merkezine çok yakın fakat orada imar yoğunluğundan dolayı mütahitler o bölgemize girmek istemiyor. Bizim acilen onların önünü açmamız gerekir. Bu bölgemizde öyle mahalleler var ki ambulansın girdiğinde çıkamadığı mahalleler var. Bu mahallelerin bir yol bulunup çözülmesi lazım" diye konuştu. 


Haber 38 


Geri Dön