29 / 03 / 2024

Barış Aydın: Konut sektörünün geleceği parlak!

Barış Aydın: Konut sektörünün geleceği parlak!

Ankara Sanayici ve İşadamları Derneği (ASİAD) Başkanı Barış Aydın, Türkiye ekonomisine yön veren, dünya genelinde ün yapan Türk inşaat sektörünün ekonominin dinamosu olmaya devam ettiğini kaydetti...



ASİAD Başkanı Barış Aydın, gayrimenkul sektöründe yeni konut ihtiyacının karşılanmasının en az 20 yıl daha süreceğini söyledi


Türkiye Kompozit Satılık Konut Fiyat Endeksi'ne göre son bir yılda konuttaki artışın yüzde 16,76'ya ulaşması, buna karşın faiz oranlarının yıllık yüzde 4,5 ile 7,75 arasında kalması, konuttaki artışın faizin 3 katına ulaşması, sektörün geleceğe umutla bakmasına neden oluyor.  Ankara  Sanayici ve İşadamları Derneği (ASİAD) Başkanı Barış Aydın, Türkiye ekonomisine yön veren, dünya genelinde ün yapan Türk inşaat sektörünün ekonominin dinamosu olmaya devam ettiğini kaydetti. 


"SEKTÖRDE TIKANMA YOK" 

Barış Aydın, uzun yıllar, standart altı konut ve ofislerde yaşamak durumunda kalan Türk halkının ekonomideki gelişme ile birlikte konforlu yaşamda önemli bir seviye atladığını belirterek, inşaat sektöründe kalite artış hızının fiyat artışının da çok üzerinde olduğuna işaret etti. Aydın, son bir yılda konut fiyatlarındaki artışın yüzde 16,76 olmasının sektörde tıkanma, durma, balon iddialarını çürüttüğünü kaydetti. 


"KONUT İHTİYACI SÜRÜYOR" 


Aydın, daha sonra şunları söyledi: "Dikkat edilirse bu oran mevduat faiz oranının neredeyse 3 katı. Yani inşaat sektörü aynı zamanda en iyi ve sürdürülebilir yatırım olma özelliğini sürdürüyor. Merkez Bankası'nın faiz indirim kararları sonrası rahat bir nefes alan gayrimenkul sektöründe fiyatlar artmasına rağmen, şu anki yapılaşma oranının bu şekilde devam etmesi durumunda bile başta Başkent olmak üzere tüm büyükşehirlerde yeni konut ihtiyacının karşılanması en az 20 yıl sürer. Daralma bu gidişle mümkün değil. Halkın konut ihtiyacı halen sürüyor." 



Sabah 


Geri Dön