25 / 04 / 2024

İnşaat sektörünün geleceği parlak!

İnşaat sektörünün geleceği parlak!

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, inşaat sektörünün Türk ekonomisinin lokomotif sektörü olmadığını söyledi. Şimşek ayrıca, “İnşaat sektörünün geleceği parlak, desteklenecek de, endişeye gerek yok ancak Türkiye’de tasarrufların sanayiye yönelmesi lazım" dedi.



Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, inşaat sektörünün Türk ekonomisinin lokomotif sektörü olmadığını söyledi. Habertürk yayınına katılan  Şimşek, Polonya örneğini vererek, “İnşaat sektörü iddia edildiği gibi Türkiye’de lokomotif sektör değil. Türkiye ekonomisi içindeki payı Polonya’dakinden düşük örneğin” dedi. Şimşek ayrıca, “İnşaat sektörünün geleceği parlak, desteklenecek de, endişeye gerek yok ancak Türkiye’de tasarrufların sanayiye yönelmesi lazım. Kaynakların sanayiye aktarılması için gerekenler yapılacak” diye konuştu. Emlak piyasasına ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Bakan, “Piyasa değeri ile tapu değeri arasındaki fark önem arz ediyor. Piyasa değer 1.000 lira olabilir ama Emlak Vergi Değeri 10 lira olduğu için onun üzerinden vergilendiriyorsunuz. Satışın piyasa değeri üzerinden olması ve onun üzerinden değerlendirilmesi lazım” dedi. Emlak vergi değerinin tamamen belediyeler tarafından belirlendiğine işaret eden Şimşek, belediyeler arasında değişiklik gösterdiğini vurgulayarak, “Bu alanın bir an önce reforma ihtiyacı bulunuyor. Herhangi bir gayrimenkulu 5 yıl elinizde tutup sattığınızda vergisi yok. Bunun da değişmesi gerekiyor. Gelir vergisi reform tasarısı ile bu düzelecek” dedi. 

 

 

Kamu otoları yerli olabilir 

 

Mehmet Şimşek yerli otomobil ile ilgili açıklamalar yaparken de, “Kamuya alınacak bütün otomobilleri yerli otomobil olabilir. Teşvik için kamu olarak bunu yapabiliriz. Elektrikli araçlarda vergileri 

sıfıra çekebiliriz” ifadesini kullandı.


Vatan


Geri Dön