23 / 04 / 2024

Bartın Güzelcehisar turizm projesi tartışma yarattı!

Bartın Güzelcehisar turizm projesi tartışma yarattı!

Bartın'ın Güzelcehisar Köyü'nün deniz kıyısındaki lav kayalıkların turizme açılacak olması tartışmalara yol açtı...




Bartın'ın Güzelcehisar Köyü'nde yeralan volkanik bazalt kayalıkların turizme açılacak olması büyük tartışmalara yol açtı. Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; 80 milyon yıllık olduğu düşünülen volkanik bazalt kayalıklar için Ağustos ayında Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından Tabiat Anıtı ilan edilen deniz kıyısındaki lav kayalıklarını turizme açmak için proje hazırlandı.


Hazırlanan projeye göre Güzelcehisar kumsalından lav kayalıklarına uzanan 3 metre genişliğinde, 850 metre uzunluğunda demir platform üzerinde yükselecek bir yol inşa ediliyor. Projeye tepkiler geliyor. 


Bartın Güzelcehisar turizm projesi tartışma yarattı!


Güzelcehisar sahili için önemli çalışmalar yaptıklarını ifade eden AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, konuya ilişkin yazılı açıklama yaptı. Tunç tarafından yapılan açıklamada; "Güzelcehisar sahilinin demirlerle kapatıldığı eleştirileri yapılıyor. Hiç kimsenin bu konuda endişesi olmasın. Projede demirlerin üzeri ahşapla kaplanacak ve demir yığını şeklinde görünmeyecek. Proje Koruma Amaçlı İmar Planı’na göre uygulanmaktadır. An itibariyle proje uygulama aşamasında olup, inşaat aşaması bittiğinde gündem oluşturulan konuların çözüldüğü kamuoyu tarafından da görülecek. Benzer projeler Antalya gibi turizm merkezlerinde uzun yıllardır uygulanmaktadır. Dünyanın ender gelişmiş doğal oluşumları arasında yer alan Güzelcehisar lav sütunlarını ülkemiz turizmine kazandırmak için başlattığımız çalışmalar Bartın turizmine ve ekonomisine katkı sağlayacaktır." denildi. 


Bartın Güzelcehisar turizm projesi tartışma yarattı!


Meclis İçişleri Komisyonu Üyesi ve CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya da konuya ilişkin açıklamada bulundu. Yalçınkaya tarafından yapılan açıklamada ise şunlar söylendi; "Bartınımız’ın en güzel koylarından birisi olan Güzelcehisar'daki 80 milyon yıllık lav kayalıklarını sözde turizme kazandırmak amacıyla Bartın İl Kültür Turizm Müdürlüğü’nün projesi doğrultusunda Bartın İl Özel İdaresi tarafından yapımı gerçekleştirilen inşai faaliyetler, Güzelcehisar’ın eşsiz güzellikteki kumsalına saplanan bir hançerdir"


Bartın Güzelcehisar turizm projesi tartışma yarattı!

 


Geri Dön