25 / 04 / 2024

Bartın'daki Fotovoltaik Sistem'in kurulumu tamamlandı!

Bartın'daki Fotovoltaik Sistem'in kurulumu tamamlandı!

Fotovoltaik Sistem kurulumu geçtiğimiz günlerde tamamlandı. Bartın Belediye binasının bahçe bölümünde yer alan 2.94 kW gücündeki on-grid (şebeke bağlantılı) sistem, ziyaretçilerin büyük ilgisini çekiyor.





Bartın Belediyesi ve Baymak bayisi olan Sayan Enerji işbirliği ile güneşten elektrik üreten Fotovoltaik Sistem kurulumu geçtiğimiz günlerde tamamlandı. Bartın Belediye binasının bahçe bölümünde yer alan 2.94 kW gücündeki on-grid (şebeke bağlantılı) sistem, ziyaretçilerin büyük ilgisini çekiyor.


Yenilenebilir enerji

Baymak Genel Müdürü Ender Çolak, "Belediyeler, bu yeni enerjinin yayılması konusunda öncü olmalı, Bartın Belediyesi'ni bu konudaki hassasiyeti ve öncülüğünden dolayı kutluyorum. Baymak bedava enerji konusunda sektörde ilklere imza atarak, enerji kaybına meydan okuyan ürünleriyle tüketicileri hem bilinçlendirmeye hem de ceplerini ve yüzlerini güldürmeye devam ediyor" dedi.


Çolak, Bartın Belediyesi'nin yenilenebilir enerji kaynaklarına verdiği önem ile hem şehir, hem Karadeniz Bölgesi hem de Türkiye için örnek oluşturduğunu belirtti. Çolak, "Baymak'ın Bartın Belediyesi'ne yaptığı kurulumda uzaktan izleme sistemi ile üretilen elektrik miktarları takip edilerek, bina girişinde yer alan ekrandan üretim verileri, sağlanan parasal kazanç, önlenen karbondiksit miktarı gibi değerler takip edilebiliyor. 1 yılda sistemin minimum 3793 kWh elektrik üreteceği ve 2 ton karbondioksit salınımını önleyeceği öngörülüyor" diye konuştu.


Yeni Asır


Geri Dön