26 / 04 / 2024

Başak Konut 2014'te de büyümeye devam edecek!

Başak Konut 2014'te de büyümeye devam edecek!

Bugüne kadar hayata geçirdiği konut projeleriyle Eskişehir'de inşaat sektörünün öncüleri arasına giren Başak Konut, 2014 yılında da büyümesini sürdürmeyi hedefliyor. Firma, önümüzdeki yıl yapacağı projelerle 60 milyon TL'lik ciroya ulaşma hedefinde...



Bugüne kadar hayata geçirdiği konut projeleriyle Eskişehir'de inşaat sektörünün öncüleri arasına giren Başak Konut, 2014 yılında da büyümesini sürdürmeyi hedefliyor. Şirket, önümüzdeki yıl yapacağı projelerle 60 milyon TL'lik ciroya ulaşma hedefinde. Türkiye'de çok kadı sitelerin mahalle yaşamım bitirdiğine dikkat çeken Başak Konut Genel Müdürü Melih Görk, bu nedenle insanların eskiye bir özlem duyduğunu söyledi. Bu özlemi bir nebze de olsa giderecek projelere imza attıklarını ileri süren Görk, daha çok butik konutlara yer vererek müşterilerinin istek ve beklentilerini karşıladıklarını dile getirdi. Bu yıl üç önemli projeyi gerçekleştirdiklerini anlatan Görk, "Kybele Konutları, Başak Residence ve Ihlamurkent'teki Yaşam Park Evleri projelerimiz tamamlandı. Türkiye genelinde olduğu gibi aha ağırlıklı piyasada yoğun bir rekabet Eskişehir'de de yaşanıyor. Planlamada ve uygulamada gösterdiğimiz başarı ve projelerimizi söz verdiğimiz tarihlere göre teslim etmemiz bize olan güveni artırdı. Bu nedenle rekabet ortamından olumlu yönde etkileniyoruz" diye konuştu.


Firmalarının 2014 yılında da önemli projelere imza atacaklarını anlatan Görk, "Zincirlikuyu'daki lüks projemizin yam sıra Ihlamurkent'te Yaşam Park Evleri-2 projemize başladık. Yine aynı yerde farklı bir proje daha gerçekleştireceğiz. Bunun da arsa sözleşmelerini yaptık. Bu projeleri rakamsal olarak değerlendirdiğimizde yaklaşık 60 milyon TL'lik bir ciroya ulaşacağımızı hesaplıyoruz" dedi. 


"Kentsel dönüşüm amacından saptı" 

Türkiye'deki kentsel dönüşüm ile ilgili olarak da görüşlerini açıklayan Melih Görk, dönüşüm yapılan yerlerin daha çok rant değeri yüksek yerler olması nedeniyle amacından saptığını iddia etti. Devletin kentsel dönüşüme önce kendi binalarından başlaması gerektiğini söyleyen Görk, "Bu konu ekonomik ve sosyal bakımdan iyi tartışılmadı. Halka yeterli bilgi verilmediği için sıkıntıların çok ve başarı şansının da düşük olacağı endişesindeyim. Çünkü halkla bir uzlaşma yok. Yasalarla bu iş bir anlamda zorlamaya dönüştü" diye konuştu. 


Dünya Gazetesi Bölge Eki


Geri Dön