27 / 04 / 2024

Tamer Özyurt: 2013’te olduğu gibi 2014’te de büyümeye devam edeceğiz!

Tamer Özyurt: 2013’te olduğu gibi 2014’te de büyümeye devam edeceğiz!

Özyurtlar Şirketler Grubu Başkanı Tamer Özyurt, “ 2014’ te de yeni projelerle büyümemizi sürdüreceğiz. Esenyurt ve Gaziantep’ te iki büyük projeyi hayata geçireceğiz ” dedi...





2013’te N5 Suites, NCity Esenyurt ve NCadde projelerini satışa sunduklarını söyleyen Özyurtlar Şirketler Grubu Başkanı Tamer Özyurt, “2014’te de yeni projelerle büyümemizi sürdüreceğiz. Esenyurt ve Gaziantep’te iki büyük projeyi hayata geçireceğiz” dedi


2013’ün Özyurtlar İnşaat açısından büyüme yılı olduğunu söyleyen Özyurtlar Şirketler Grubu Başkanı Tamer Özyurt, “Bu yıl N5 Suites, NCity Esenyurt ve NCadde adlarını taşıyan üç yeni projemizi satışa sunduk. Ayrıca Ntowers projemizi tamamlayarak konut sahiplerine teslim ettik” dedi. 


Yeni ve farklı projelerle büyümeye 2014’te de devam edeceklerini ifade eden Özyurt, “Yeni projelerimiz İstanbul’da Esenyurt’ta ve Gaziantep’te hayata geçecek. İlave olarak, Bayrampaşa Maltepe’de otel-rezidans inşa edeceğiz. Büyük bir otel markasının adını taşıyacak olan projemizin ruhsatını aldık. İnşaatına başlamak üzereyiz. Proje 160 odalı 300 yatak  kapasiteli olacak. Bir diğer projemizi memleketim Gaziantep’te hayata geçireceğiz. Burada içinde ticari üniteleri de olan bir konut projesi yapacağız. Gaziantep projemizi bir Alman ortak ve Türkiye’nin en büyük holdinglerinden biri ile geliştireceğiz. Projemiz yaklaşık 800 bağımsız birimden oluşacak” diye konuştu.


Kentsel dönüşüm satışları artırdı


Genel olarak konut sektörünün de bir değerlendirmesini yapan Özyurtlar Şirketler Grubu Başkanı Tamer Özyurt, “Konut satışlarında bu yıl tam anlamıyla bir patlama yaşandı. Sektör 2012 yılını 700 bin adet konut satışıyla kapatmıştı. 2013 yılında toplam satışların 900 bin adedi geçmesi bekleniyor. Kentsel dönüşüm çalışmalarının hızlanması ve toplu ulaşım ağının genişlemesiyle birlikte konut sektörünün 2014 yılında en az yüzde 10 büyümesini bekliyorum” açıklamasında bulundu. 


Konut fiyatları yüzde 30 artar


Konut sektöründe 2013 yılında yabancı yatırımcıların da etkisiyle satışların hızlandığını ve stokların azaldığını ifade eden Tamer Özyurt, “Yeni satışa çıkacak projelerin fiyatı maliyetlerdeki artış nedeniyle farklı olacak. Çünkü 2013’te demir fiyatları yüzde 25, çimento ve hazır beton fiyatı yüzde 35 artış gösterdi. Ayrıca arsa konusu başlı başına sorun haline geldi. Özellikle İstanbul’da proje yapılacak arsa sayısı giderek azalıyor. Var olan yerlerin fiyatı da çok yüksek. Bu nedenle konut fiyatlarında 2013’e göre 2014 yılında en az yüzde 30 artış bekliyorum” diye konuştu. 


Geri Dön