20 / 04 / 2024

Başakşehir Belediyesi, Kanal İstanbul güzargahından arsa alacak iddiası!

Başakşehir Belediyesi, Kanal İstanbul güzargahından arsa alacak iddiası!

Başakşehir Belediyesi'nin, Kanal İstanbul projesinin çevresinde inşa edilecek Yenişehir’in sınırları içinde toplam 27 bin metrekarelik arsa satın alacağı ileri sürüldü. Kentsel dönüşümde kullanılmak için alınacağı ifade edilen arazilerin değeri takdir komisyonunca tespit edilecek.



Başakşehir Belediye Meclisi'nin Ocak ayı oturumlarında belediyenin arsa alımı yapabilmesi amacıyla oyçokluğu ile karar verildi. Sözcü Gazetesi'nden Özlem Güvemli'nin haberine göre; satın alınacak arsalar, Kanal İstanbul projesi sebebiyle artık kullanılamayacak olan Sazlıdere Barajı'nın kıyısında, kanal manzaralı bir konumda bulunuyor.

Satın alınması planlanan 3 arsanın toplam büyüklüğü yaklaşık 27 bin metrekare olarak belirlendi. Yeni yapı alanı imarı bulunan arsalar tapuda “tarla” niteliğine sahip. Arsalar için ödenecek tutar daha sonra takdir komisyonunca tespit edilecek. 

Başakşehir Belediyesi, Kanal İstanbul güzargahından arsa alacak iddiası!

KENTSEL DÖNÜŞÜM İÇİN KULLANILACAK

Mecliste oya sunulan teklifte, Başakşehir Belediyesi Plan ve Proje Müdürlüğü'nün, “Yenişehir Rezerv Yapı Alanı-Kanal İstanbul” projesi kapsamında yer alan Kayabaşı'ndaki kentsel dönüşüm çalışmalarında kullanılması amacıyla satın alma işlemleri yapılması talebine yer verildi. 

Teklifte; rezerv yapı alanı (yeni yapı alanı) içinde bulunan yaklaşık 4 bin metrekare büyüklüğündeki 1292 sayılı parsel, 6 bin metrekarelik 639 sayılı parsel ve 17 bin 421 metrekare büyüklüğündeki 569 nolu parsellerin satın alınabilmesi için başkanlık olurunun alındığı belirtildi. Bu konuda meclis kararı alınması talpe edildi.

“ARSALARA ÖDENECEK FİYAT BELLİ DEĞİL”

Taşınmaz satın alma teklifi mecliste AKP-MHP grubunun oyları ile onaylandı. CHP ve İYİ Parti karara tepki gösterdi.

Başakşehir Belediyesi, Kanal İstanbul güzargahından arsa alacak iddiası!

CHP'li Meclis Üyesi Beyzade Kayabaşı, konuya ilişkin açıklamasında AKP'li belediyenin 2022'nin ilk ayında arsa satın alarak bütçeyi plansızca harcamaya başladığına dikkat çekti. 

Taşınmaz alımı ile ilgili komisyonda hiçbir bilgi ve belge sunulmadığına, fiyat ile ilgili bilgi verilmediğine vurgu yapan Kayabaşı, “Arsanın bedelinin takdir komisyonu ve encümen tarafından belirleneceğini söylediler. Biz yetkimizi, takdir komisyonuna devretmeyi doğru bulmadık. Ve karara ‘hayır' oyu kullandık” diye konuştu.

Gürsel Tekin'den Kanal İstanbul eleştirisi!

Adil Karaismailoğlu: Kanal İstanbul en önemli gündemlerimizden olacak!


Geri Dön