23 / 04 / 2024

Başakşehir Belediyesi'nden Bahçeşehir Gölet açıklaması!

Başakşehir Belediyesi'nden Bahçeşehir Gölet açıklaması!

Başakeşhir Gölet'teki yapılaşmanın önünü açan imar planı için gelen 2. yürütmeyi durdurma kararı üzerine Başakşehir Belediyesi açıklama yaptı.



Bahçeşehir Gölet'teki yapılaşmanın önünü açan imar planı mahkeme tarafından iptal edilmişti fakat iptale karşın yapılan inşaat durmadı. Bunun üzerinde CHP'li Meclis üyeleri, BADER ve Gölet Gönüllüleri'nin açtığı davayla gölet için 2. yürütmeyi durdurma kararı gelmişti. Bugün Başakşehir Belediyesi Bahçeşehir Gölet ile ilgili bir açıklama yaptı. İşte ilgili açıklama;


Başakşehir Belediyesi'nin açıklaması

Bugün (04.05.2017) çeşitli medya organlarında çıkan “Danıştay Bahçeşehir Gölet Projesi Durdurdu” haberleriyle ilgili kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi bakımından konuya ilişkin açıklamamızı aşağıda bilginize sunuyoruz:


“Başakşehir Belediyesi, haberde konu edilen alanın tamamı satın alarak kamunun mali haline getirmiştir. Burada 1990 yılında yapılan Bahçeşehir İmar Planı’na göre yüzde 5’lik yanı 13.500 metrekarelik bir imar hakkı vardır.


Belediye Meclisi’nde alınan karar gereği bu 13.500 metrekarelik alan, derenin ıslah edilmesi ve 300 bin dönümlük park rekreasyon alanının düzenlenmesi karşılığında ihaleye çıkarılmıştır.

Bu alanlarla ilgili olarak daha önce açılan davada Bölge İdare Mahkemesi tarafından haklı bulunmuştuk.


Danıştay bu alanla ilgili yeniden incelenme kararı vermiştir. Projenin iptali söz konusu değildir.


Bu durumda konu tekrar idare mahkemesi tarafından ele alınacaktır. İdare Mahkemesi dönüp “Danıştay haklıdır” derse bile bu alanlarla ayrı ayrı yeniden ihalesi yapılacaktır. Burada yaşanacak olan sadece zaman kaybından başka bir şey değildir.”


Saygılarımızla

Kamuoyuna Duyurulur.


Bahçeşehir Göleti için 2. yürütmeyi durdurma kararı!


Geri Dön