19 / 04 / 2024

Başakşehir Belediyesi'nin binası için 500 milyon TL ek bütçe!

Başakşehir Belediyesi'nin binası için 500 milyon TL ek bütçe!

Başakşehir Belediyesi bir yandan İstanbul’un en büyük belediye binasını inşa ederek lüks bir harcama yaparken, diğer taraftan bütçesi yetmediği için 500 milyon TL’lik ek bütçe aldı. 



Başakşehir Belediyesi, 620 milyon lira olan 2020 yılı bütçesine, 500 milyon TL’lik ekleme yaptı. Ek bütçe Belediye Meclisi’nde oy çokluğu ile onaylandı. CHP’li üyeler, 130 milyon TL’ye inşa ettirilen belediye binası şatafatının ve 500 milyon TL’lik ek bütçenin Belediyeyi iflasa ya da icraya götüreceği uyarısında bulundu. 

BirGün'den Uğur Şahin'in haberine göre; İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB), bütçesinin beşte birinden daha az bir borçlanma talebini kabul etmeyen AKP Grubu, Başakşehir Belediyesi’nin 2020 yılı bütçesinin yaklaşık yüzde 80'i kadar ek bütçe yapmasını onayladı. 

Başakşehir Belediye Meclisi, 620 milyon TL’lik bütçeye ek olarak 500 milyon TL’lik “ek bütçe” teklifini görüştü. Söz konusu ek bütçenin büyük bir kısmı, imar planlarında akaryakıt tesis alanı olarak ayrılmış olan belediye arsasının satışıyla giderilecek. 

Maliye uzmanları bir belediyenin bütçesine yakın bir oranda ek bütçe yapmasının yasaya aykırı olmadığını fakat böyle bir durumun da etik kabul edilemeyeceğini belirtti.

Başakşehir Belediyesi'nin yeni hizmet binası 130 milyon TL'ye mal olacak!


Geri Dön