27 / 04 / 2024

Başakşehir Cumhuriyet Meydanı projesi ne zaman başlayacak?

Başakşehir Cumhuriyet Meydanı projesi ne zaman başlayacak?

Başakşehir Cumhuriyet Meydanı projesi Kayabaşı'nda taş ocağı bulunan arazide yapılacak. Taş ocağı dolgu işlemlerinin yapıldığı Başakşehir Cumhuriyet Meydanı tamamlandığında Taksim Meydanı'nın 20 - 30 katı büyüklüğünde bir meydan olacak...




Başakşehir Kayabaşı'nda yapılması planlanan Başakşehir Cumhuriyet Meydanı projesinin alanında taş ocakları bulunuyor. Harfiyat döküm alanı olarak kullanılan taş ocaklarının bulunduğu alanda, dolgu çalışmaları yapılıyor.


Başakşehir Cumhuriyet Meydanı projesi alanındaki dolgu çalışmaları tamamlandığında, projeye bu dönem başlanacak. Başakşehir Cumhuriyet Meydanı projesi için henüz planlanlama ve mimari çalışmaları henüz yok.


Başakşehir Cumhuriyet Meydanı projesinde taş ocağının doldurulmasıyla oluşacak 300 bin metrekarelik alan, çevre araziyle beraber 650 bin metrekare olacak. 


Başakşehir'de ayrı bölgelerde yer alan belediye, kaymakamlık, ilçe emniyet gibi kamu binaları Başakşehir Cumhuriyet Meydanı alanına komşu kamu alanı olarak belirlenen parsellerde yer alacak. Taksim Meydanı'nın 20 - 30 katı büyüklüğe sahip Başakşehir Cumhuriyet Meydanı projesinde kamu binaları, yeşil alanlar, çocuk oyun alanları, cami, yürüyüş ve dinlenme alanları olacak.




Gülcihan YELKENCİ/Emlakkulisi.com


Geri Dön