20 / 04 / 2024

Başakşehir Şehir Hastanesi'nde sona doğru!

Başakşehir Şehir Hastanesi'nde sona doğru!

Sağlık Yatırımları Genel Müdürü Hüseyin İnceöz, sağlık tesisinin farklı branşlarda 8 hastaneyi bünyesinde barındıran Başakşehir Şehir Hastanesi'nin yapımında son 1 yıla girildiğini söyledi.



Sağlık Bakanlığı Sağlık Yatırımları Genel Müdürü Hüseyin İnceöz, Kamu Hastaneleri Genel Müdürü Prof. Dr. Hilmi Ataseven, İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu ve beraberinde bulunan heyet, inşaat çalışmaları süren Başakşehir Şehir Hastanesi'ni inceledi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklama kapsamında, Başakşehir Şehir Hastanesi'nin yapımında son 1 yıla girildi.

Açıklamada görüşleri yer alan Sağlık Yatırımları Genel Müdürü Hüseyin İnceöz, sağlık tesisinin farklı branşlarda 8 hastaneyi bünyesinde barındırdığını sözlerine ekleyen "Başakşehir Şehir Hastanesi, sahip olacağı tüm imkanlarla İstanbul'u sağlık alanında bir numara yapacak." açıklamasında bulundu.

Başakşehir Şehir Hastanesi nde sona doğru!

- "Hastane ihtiyaç duyulan nitelikli yatak sayısını da karşılayacak"

İstanbul'un göç alan, nüfusu her geçen gün artan bir metropol olduğunu belirten İnceöz, "İstanbul'un nitelikli yatak sayısının artırılması gerekliliği gözardı edilemezdi. Bu noktada Başakşehir Şehir Hastanesi, sağlık hizmeti alanında sadece yeni bir vizyon kazandırmayacak, ihtiyaç duyulan nitelikli yatak sayısını da karşılayacak." ifadelerini kullandı. 

Hastanede inşaat, medikal ekipman ve medikal hizmetlerde en son teknolojinin kullanılacağını söyleyen İnceöz, şu açıklamalarda bulundu:

"En küçük aile sağlığı merkezinden, şehir hastanelerine kadar uluslararası standartlarda sağlık tesislerinin yapımı ve yenilenmesi konusunda yüklendiğimiz sorumluluğun farkındayız. İster 50 yataklı hastane olsun, ister şehir hastanesi olsun tüm sağlık tesislerimizi yüksek standart ve teknolojiyle donatıyoruz. Polikliniklerden, ameliyathanelere, yoğun bakım ünitelerinden, hasta odalarına, sosyal donatı alanlarına kadar hem hastalara hem de refakatçilere hastanede bulundukları süre içinde konforu en üst seviyeye çıkaran imkanlar sunuyoruz."

Başakşehir Şehir Hastanesi nde sona doğru!

- 8 hastane bir arada

Başakşehir Şehir Hastanesi'nin tamamlandığında 8 farklı hastaneyle hizmet vermesi planlanıyor. Hastane toplam 2 bin 682 yatak sayısı, branş hastanelerine göre farklı dağılıma sahip olacak.

Tam kapasiteyle hizmete açılmasıyla genel hastane 445, kadın doğum hastanesi 359, çocuk hastanesi 521, onkoloji hastanesi 367, kalp damar hastalıkları hastanesi 327, ortopedi-nöroloji hastanesi 311, fizik tedavi ve rehabilitasyon hastanesi 200, psikiyatri hastanesi 128 yatak ile hizmet verecek.

Başakşehir Şehir Hastanesi, İstanbul’u sağlığın başkenti yapacak!


Geri Dön