26 / 04 / 2024

Başakşehir Şehir Hastanesi'nin yolları 20 Mayıs'ta açılacak!

Başakşehir Şehir Hastanesi'nin yolları 20 Mayıs'ta açılacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu "Başakşehir İkitelli Şehir Hastanesi bağlantı yollarının yapımına geç başlandı. Söz verdiğimiz gibi 20 Mayıs'ta hastane, yollarıyla beraber hizmet vermeye başlayacak" dedi.



Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Başakşehir İkitelli Şehir Hastanesi yolları çalışmalarının sürdüğü şantiyede bulunan incelemelerle ilgili açıklamalar yaptı. 

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; hastanenin acil bölümü girişinde bulunacak ambulans viyadüğü ile batı girişlerine yapılması planlanan yan yolların yapım çalışmalarında önemli ilerleme sağlandığından bahseden Karaismailoğlu, yolların söz verildiği gibi 20 Mayıs'taki hastane açılışına yetişeceğini ifade etti.

Karaismailoğlu, ilk etabı tamamlanan ve ikinci etabı 20 Mayıs'ta hizmete sunulacak hastanenin, bağlantı yollarına ilişkin güney yan yolun üstyapı imalatına başlandığını ve çalışmaların hızla ilerlediği belirterek, hastanenin doğu ve batı girişlerine yapılacak yolların yapım çalışmalarında önemli ilerleme sağlandığını da söyledi.

"ERİŞİM YOLLARININ YAPIMINA GEÇ BAŞLANDI"

Başakşehir İkitelli Şehir Hastanesinin, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını ile mücadele kapsamında en çok yaralanabilecek sağlık komplekslerinden oluştuğunu belirten Karaismailoğlu, hastanenin çok hızlı şekilde hizmete girmesi için Sağlık Bakanlığının çalışmalarına devam ettiklerini açıkladı. 

Karaismailoğlu, hastanenin erişim yollarının yapımına geç başlandığını kaydederek şunları söyledi:

"Şimdiye kadar bitirilmesi gerekiyordu ancak bitirmesi gerekenler bu yolları bitirmedi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak böyle önemli bir projenin mutlaka dört dörtlük şekilde vatandaşımıza hizmet verebilmesi için devreye girdik ve yolların yapımını Karayolları Genel Müdürlüğümüzün sorumluluk alanına alarak inşaat çalışmalarını başlattık. Hastanenin ilk kesiminin açılışını Cumhurbaşkanımız 20 Mayıs olarak ilan etti. 20 Mayıs'ta hastanemizin acil ünitesi açılacak. Erişimle ilgili bir sıkıntı olmayacak ve söz verdiğimiz gibi 20 Mayıs'ta hastane, yollarıyla beraber hizmet vermeye başlayacak."

"ÜST YAPI ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR"

Bakan Karaismailoğlu, sağlık hizmetlerinde aksama yaşanmaması için bağlantı yollarını Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından sorumluluk alanına dahil ettiklerini sözlerine ekleyerek, proje kapsamında 2x3 şeritli 2,2 kilometre, 2x2 şeritli 1,5 kilometre, 2 şeritli tek yön 3,8 kilometre olmak üzere toplam 7,5 kilometre aks uzunluğuna sahip yol, 480 metre sağlık kent viyadüğü, 117 metre ambulans viyadüğü yaptıklarından bahsetti.

1100 metre uzunluğuna sahip güney yan yol drenaj ve altyapı imalatlarının tamamlandığından bahseden Karaismailoğlu, üst yapı inşaatında da önemli ilerleme sağlandığını açıkladı. 

Karaismailoğlu, hastanenin batı girişi Güvercintepe yan yolunun altyapı, Arnavutköy bağlantı kolunun ise üstyapı seviyesine ulaşıldığı yapım çalışmalarının sona gelindiğini açıkladı.

Bakan Karaismailoğlu, toplam 950 bin 705 metrekare kapalı inşaat alanına ve 2 bin 682 yatak kapasitesine sahip hastanenin, Avrupa'nın en büyük hastanelerinden olacağından bahsederek, hastanenin hizmete açılmasıyla bölgede günlük yaklaşık 100 bin kişilik nüfus dolaşımına ulaşacağını açıkladı. 

Başakşehir Şehir Hastanesi'nin metro çalışmaları hızlanacak!


Geri Dön