19 / 04 / 2024

Başakşehir'de istinat duvarı çökmesi ile ilgili inceleme başlatıldı!

Başakşehir'de istinat duvarı çökmesi ile ilgili inceleme başlatıldı!

Kayaşehir’de bir sitenin istinat duvarı çöktü. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, olayla ilgili gerekli çalışmaların süratle gerçekleştirildiğini söyledi.



İstanbul Başakşehir Kayabaşı Mahallesinde bulunan bir binanın istinat duvarı saat 17.37'de büyük bir gürültü ile çöktü. Hürriyet gazetesinde yer alan habere göre, çökme sonucunda bir araç duvarın altında kaldı. Kurtarma çalışmaları sırasında göçük altından 1 kişi yaralı çıkarıldı. Arama kurtarma çalışmaları devam ederken bir kişinin cansız bedenine ulaşıldı. Olay yerinde ekiplerin çalışmaları sürüyor.

BAKAN KURUM: İNCELEMELER BAŞLATILDI

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, olayla ilgili gerekli çalışmaların süratle gerçekleştirildiğini söyleyerek, şunları kaydetti:

"Başakşehir Kayabaşı Mahallesinde istinat duvarının çökmesi üzerine İstanbul Valiliğimiz koordinesinde Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekiplerimiz hemen olay yerine sevk edilmiş, gerekli çalışmaları süratle gerçekleştirmişlerdir. Bakanlık olarak olayla ilgili gerekli incelemeler başlatılmıştır. Maalesef bir vatandaşımız göçük altında hayatını kaybetmiş, bir vatandaşımız da yaralanmıştır. Hepimizi derinden üzen olayda hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah'tan rahmet, yaralı vatandaşımıza acil şifa diliyorum."

Başakşehir’de istinat duvarı çöktü: 1 ölü, 1 yaralı!


Geri Dön