26 / 04 / 2024

Başakşehir’de kaçak yapılar 'dron' ile engellenecek!

Başakşehir’de kaçak yapılar 'dron' ile engellenecek!

Başakşehir Belediyesi inşaat denetimi ve kaçak yapılara karşı “İnsansız Hava Aracı” dron ile mücadele edecek. Uysal, "Başakşehir’de inşaat ve emlak faaliyetleri yoğun olarak sürüyor" dedi.



İstanbul’da 104 bin 33 kilometre alanıyla ve emlak sektöründe yükselen marka değeriyle dikkat çeken Başakşehir Belediyesi, kaçak inşaat yapanlara karşı mücadelede insansız hava aracı dronları kullanacak.Bahçeşehir Fen Lisesi öğrencilerinin, Başakşehir Belediyesi Living Lab (Yaşam Laboratuvarı) bünyesinde geliştirdikleri İnsansız Hava Aracı Dron, ilçe sınırları içinde kaçak yapı, inşaat denetim ve kontrolleri ile usulsüz hafriyat dökümlerine karşı mücadelede kullanılacak.


Başakşehir’de kaçak yapılar dron ile engellenecek!


İlk olarak kaçak yapılarla mücadele edilecek

İnşaat denetim ve kontrollerinde dron kullanılması için çalışmalar yapıldığını kaydeden Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, proje kapsamında aracı kullanacak olan zabıta ekiplerine eğitim verileceğini söyledi. Uysal şöyle konuştu:


“Başakşehir’de inşaat ve emlak faaliyetleri yoğun olarak sürüyor. İnşaatların denetimi ve kaçak inşaat yapımının engellenmesi için zabıta ekiplerimiz gece-gündüz çalışıyor. Ancak sınırlarımız çok geniş. Ekiplerimizin inşaat denetimi, izinsiz hafriyat dökümü ve kaçak inşaat mücadele çalışmalarını desteklemek için insansız hava aracı dronları da kullanacağız. Bununla ilgili ekiplerimize eğitim planladık. Yeni yılda çalışmalar başlayacak. İlk eğitimi kaçak yapılarla mücadele edecek olan Başakşehir Belediyesi Zabıta ve Bilgi İşlem personeli alacak. Personel, simülatör, model uçaklar üzerinde uygulamalı bilgiler ve teknik bilgiler hakkında detaylı bir eğitimden geçirilecek. Böylece Başakşehir havadan da kontrol edilmiş olacak.”


Başakşehir’de kaçak yapılar dron ile engellenecek!


Dron nedir?

İnsansız Hava Aracı (İHA), genel olarak bilinen adıyla drone (Türkçesi yerden kumandalı hava aracı–dron diye okunur) uzaktan kumanda edilen bir tür uçaktır.




Haber Takvim Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


İnsansız hava aracı Drone uçurma modasına Başakşehir Belediyesi de uydu. Kaçak bina yapımının önlenmesi için Drone timi kuran ekipler, havalimanına yakınlığı ile tepki topladı.


Havalimanlarında pilotların korkulu rüyası haline gelen Drone'ları İstanbul Başakşehir Belediyesi de kullanmaya başladı. İnsansız Hava Aracı olarak adlandırılan, yerden ve uzaktan kumanda edilen Drone ile kaçak yapılarla mücadele etme kararı alındı. Daha önce de Atatürk Havalimanı'nda uçağın üstünden geçirilen dronlar olay olurken, şimdi de Başakşehir Belediyesi'nin uçuracağı hava araçlarının uçakların kalkış ve iniş güzergahında olması tartışma yarattı. 


ALÇAK UÇUŞ YAPIYORUZ 

Başakşehir Belediyesi yetkilileri projenin henüz pilot uygulama aşamasında olduğunu belirterek, "Henüz uçuş güvenliğini etkilemeyecek şekilde alçak irtifada deneme uçuşları yapıyoruz. Yeni yılda Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'ne başvurarak uçuş izni alacağız" dedi. 


KAÇAK YAPILARA ÖNLEM...

İnşaat denetim ve kontrollerinde Drone kullanılması için çalışmalar yapıldığını kaydeden Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, proje kapsamında aracı kullanacak olan zabıta ekiplerine eğitim verileceğini belirterek, şöyle konuştu: "Başakşehir'de inşaat faaliyetleri yoğun olarak sürüyor. Alanımız ise çok geniş. Bu nedenle inşaatların denetimi ve kaçak inşaat yapımının engellenmesi için Drone kullanacağız. Personel ise , detaylı bir eğitimden geçirilecek."



Takvim



Haber İstanbul Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


İnsansız Hava Aracı (İHA), olarak adlandırılan, yerden ve uzaktan kumanda edilen Drone ile kaçak yapılarla mücadele etme kararı alan Başakşehir Belediyesinin uçuracağı hava araçları tartışmaya yol açtı IBaşaikşehir Belediyesi sırurlarının, Atatürk Havalimanı trafiğinde uçakların kalkış ve iniş güzergahında olması nedeniyle insansız hava aracıyla yapılacak imar denetimi tartışma yarattı. Havalimanı yetkilileri, Drone uçurulmasını telılikeli bulurken, belediye yetkilileri "Alçak irtifada deneme uçuşu yapıyoruz. Yeni yılda izin alacağız" diyor. Başakşehir Belediye Başkanı Mevliit Uysal ise, aracı kullanacak olan zabıta ekiplerine eğitim verileceğini söyledi. Uysal "Başakşehir'de inşaat ve emlak faaliyetleri yoğun olarak sürüyor. Sınırlarımız çok geniş. İnşaat denetimi, izinsiz hafriyat dökümü ve kaçak inşaatla mücadelede insansız hava aracı dronları da kullanacağız" dedi. 


İstanbul Gazetesi


Geri Dön