29 / 03 / 2024

Başakşehir'de işyeri fiyatları ortalama 1 milyon 200 bin TL!

Başakşehir'de işyeri fiyatları ortalama 1 milyon 200 bin TL!

Taşı-toprağı altın değerinde olan İstanbul’da her geçen gün hem satılık hem de devren işyerlerinde fiyatlar artış trendine girerken, Başakşehir ortalama 1 milyon 200 bin TL ile rekor kırıyor



Türkiye’nin en büyük pazaryeri olan sahibinden.com’un Türkiye’nin beş büyük ilinde yılın ilk iki ayına ait satılık ve devren işyerleri ile ilgili verileri belli oldu. Yılın ilk iki aylık döneminde Türkiye genelinde satılığa çıkan ya da devredilen işyeri ilan sayısında, 2012’nin aynı dönemine göre yüzde %35 azalma oldu.

 

sahibinden.com’un yılın ilk iki ayına ilişkin ilan verilerine göre, Türkiye’nin beş büyük ilinde devredilen işyerlerinin faaliyet konusunun başında lokanta ve restoranlar geliyor. Yılın ilk iki aylık döneminde devir ilanı verilen lokanta ve restoran sayısında 2012’nin aynı dönemine göre %10, restoran ve lokanta fiyatlarında ise %15,5 oranında artış yaşandı. 

 

 

İSTANBUL’DA ŞİŞLİ ATAŞEHİR’İ TAHTINDAN ETTİ 

 

sahibinden.com’un İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Antalya’yı kapsayan 2013 ilk iki aylık satılık ve devren işyeri verilerine göre, en pahalı işyeri devri ortalama 55 bin TL ile İstanbul’da gerçekleşti. 2012’nin ilk iki ayında İstanbul’da devren satılık işyeri konusunda Ataşehir gözdeyken, bu yılın aynı döneminde Şişli ön plana çıkıyor. Şişli’de devredilen işyerlerinin ortalama fiyatı ise 55 bin TL. Ankara’da ise Çankaya son iki yıldır tahtını kaptırmıyor. Geçen yılın ilk iki ayında olduğu gibi bu yıl da en fazla devredilen işyeri Çankaya’da olurken, bölgede fiyatlar da %20 artışla ortalama 42 bin TL’ye çıkmış durumda.  İzmir  Bornova’da ise devredilen işyerlerinin fiyatları %60 fırladı ve ortalama 40 bin TL’ye yükseldi. İzmir’de en fazla işyeri devri ilanı verilen semt ise Karşıyaka oldu. Antalya’da işyerleri açısından en pahalı ilçe Manavgat, Bursa’da ise İnegöl oldu. Her iki bölgede de devredilen işyeri fiyatlarında %50’lik artış yaşandı. 

 

 

BURSA İNEGÖL İKİNCİ SIRADA

 

Öte yandan, sahibinden.com verilerine göre, yılın ilk iki ayında 5 büyük ilde satılık işyeri kategorisinde en pahalı semt İstanbul’da Başakşehir oldu. Başakşehir’de satılık işyerlerinin ortalama fiyatı 1 milyon 200 bin TL olurken, Başakşehir’i pahalılık açısından İstanbul Kadıköy ortalama 624 bin TL ile izliyor. Bursa İnegöl ise satılık işyeri fiyatı sıralamasında İstanbul’u ortalama 912 bin TL ile ikinci sırada takip ediyor. Yılın ilk iki aylık döneminde satılık işyeri fiyatı sıralamasında 400 bin TL ile  Ankara  Yenimahalle 3. sırada, 350 bin TL ile Antalya Konyaaltı 4. sırada, İzmir Gaziemir ise 320 bin TL ile 5. sırada yer aldı. 

 




Geri Dön