19 / 04 / 2024

Başakşehir'de sahibinden satılık gölün fiyatı şaşırttı!

Başakşehir'de sahibinden satılık gölün fiyatı şaşırttı!

İstanbul, Başakşehir'de sahibinin satışa çıkardığı 4 dönümlük alandaki göl yeni sahibini bekliyor. Gölün fiyatı herkesi şaşırtıyor...



İstanbul Başakşehir'de içme suyu üretmek amacıyla 1991'de yapımına başlanan Sazlıdere Barajı çalışmaları sırasında, barajda kullanılmak üzere Kayabaşı Yolu üzerinde bulunan 12 dönümlük alandan kil toprak alındı. Toprak alınan yaklaşık 12 dönümlük alan, zamanla göle dönüştü. 

Gölde 29 yıldır yüzlerce kaz yüzüyor ve özellikle yaz aylarında amatör balıkçılar sıkça gölü ziyaret ediyor. Göl, çevrede besicilik ve tarım ile uğraşan çiftçilerin de önemli hale geldi. Başakşehir Kayabaşı Yolu üzerinde bulunan ve Şamlar Köyü'ne yakın olmasından dolayı halk arasında "Küçük Şamlar Gölü" olarak bilinen gölün resmi kayıtlarda 3 hissedarı bulunuyor.

Başakşehir de sahibinden satılık gölün fiyatı şaşırttı!

Hürriyet'te yer alan habere göre; Hissedarlardan biri, kendisine ait 4 dönümlük alanı satıyor. Bir başka hissedar ise kendisine ait alanın bir kısmını dolgu yaparak, hurdacıya kiraladı.

MAHKEMEYİ KAZANDI 

Hissedarlardan Hüseyin Topuz, kendilerine ait alandan 1991'de İSKİ tarafından Sazlıdere Barajı'nda kullanılmak üzere toprak alındığını iddia ederek, 2017'de aynı alanın hafriyatla dolgu yapılarak kendilerine teslim edilmesi için yargıya başvurdu.

Başakşehir de sahibinden satılık gölün fiyatı şaşırttı!

2 MİLYON TL'DEN SATIŞA ÇIKARDI 

Mahkeme heyeti başvuruyu değerlendirdi ve İSKİ ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) Topuz'a ait gölün 4 dönümlük alanının hafriyatla dolgu yapılarak teslim edilmesi kararını verdi. Fakat her iki kurum da gölün dolgu yapılmasına yanaşmadı. Bunun üzerine Topuz ailesi, yaklaşık 5 ay önce hissedarları oldukları 4 dönümlük alanı 2 milyon liradan satışa çıkardı.

Başakşehir de sahibinden satılık gölün fiyatı şaşırttı!

HURDACIYA KİRAYA VERDİ 

Gölün 4 dönümlük alana sahip olan bir başka hissedarı ise, kendisine ait bölümün bir kısmını 2019'da hafriyat ile dolgu yaptı. Dolgu yapılan alanı ise bir hurdacıya kiraya verdi.

Başakşehir de sahibinden satılık gölün fiyatı şaşırttı!

"SUYUN İÇİNDE OLDUĞU İÇİN KİMSE ALMIYOR" 

Şamlar Mahallesi sakinlerinden Gülay Kurt, "1984 yılından bu yana bu göl var. Ufak bir göletti. Eski Şamlar'a aşağıya baraj oldu. Oraya toprak aldılar. Ondan sonra yağmur suları, kar suları biriken sular böyle göl oldu.

Gölün toprağı sağlam toprak. 30 yıldır burası var böyle. Balık tutan da var. Balıkları biz oraya attık. Sonra balıklar çoğaldı. Kazlar var, ördekler var. Hayvanlarımız gölden su içiyor. Mandalarımız göle giriyor. Su lazım olan su alıyor oradan, bahçesini sulamak için. Kendi hissesini satıyor ama suyun içinde olduğu için kimse almıyor" diye konuştu.


Geri Dön