28 / 03 / 2024

Başaran'lara ait jet kazasının sürpriz tanığı ortaya çıktı!

Başaran'lara ait jet kazasının sürpriz tanığı ortaya çıktı!

11 kişiye mezar olan Başaran Holding’e ait özel jetin kaza sebebi esrarını korurken, sürpriz bir tanık ortaya çıktı.



 

Posta gazetesinde yer alan habere göre, İran'da düşen Başaran Holding’e ait jetle ilgili sürpriz bir tanık ortaya çıktı. Türk Hava Yollarına ait Boeing 777 uçağının, aynı saatlerde İran üzerinde uçuş yaptığı ve pilotun olaya tanık olduğu belirtildi.

Pilotun yaptığı açıklamada “Jeti gördüm, normal seyrediyordu. Birden gözden kayboldu” dediği belirtildi. Kazayla ilgili olarak pilotla daha ayrıntılı bir görüşme yapılacağı söylendi. İstanbul’a gelmek üzere Birleşik Arap Emirlikleri’nden havalanan Başaran Holding’e ait özel jet İran’da düşmüş, kazada 3’ü mürettebat, işadamı Hüseyin Başaran’ın kızı 28 yaşındaki Mina Başaran ile 7 kız arkadaşı toplam 11 kişi hayatını kaybetmişti. Cenazelerden 10’u, Türkiye’ye getirildi ve Adli Tıp Kurumu’nda da DNA eşleştirmesiyle ilgili gerekli çalışmalar da tamamlandı. Kazayla ilgili de yeni bir gelişme yaşandı.

AYNI SAATLERDE HAVADAYDI

THY’ye ait Boeing 757 uçağının, aynı saatlerde İran üzerinde uçuş yaptığı ve pilotun olaya tanık olduğu belirtildi. İran üzerinden İstanbul’a uçtuğu belirtilen pilotun, “Jeti gördüm, normal seyrediyordu. Birden gözden kayboldu” dediği söylendi. Pilotla daha ayrıntılı bir görüşme yapılacağı da açıklandı. 


Geri Dön