19 / 04 / 2024

Başbakan Davutoğlu'ndan dar gelirliye konut müjdesi!

Başbakan Davutoğlu'ndan dar gelirliye konut müjdesi!

Reel sektörün dönüşümüyle ilgili 25 paketin 9'unu açıklayan Başbakan Ahmet Davutoğlu 8 paketi daha açıklayacak. Pakette sosyal destekler yer alacak. Dar gelirlilerin konut sahibi olmaları kolaylaşacak, tasarruf artırılacak, israf önlenecek




Reel sektörün dönüşümüyle ilgili 25 paketin 9'unu açıklayan Başbakan Ahmet Davutoğlu, ekonomiyle ilgili yeni müjdeler içeren 8 paketi daha açıklayacak. Makro ekonomik dönüşümü içeren pakette sosyal destekler de yer alacak. Buna göre, vergi sistemi tasarrufu özendirecek şekilde yenilenecek, ÖTV'ye tabi listeler gözden geçirilecek, iş ve yatırım ortamı iyeleştirilecek, tasarrufu artırıp, israfı önleyecek adımlar atılacak, üretim verimliliği artırılacak. 


Hükümet, bugüne kadar yapılan en kapsamlı ekonomi planı kapsamında reel sektörün güçlendirilmesi, insani kalkınma ve sosyal yatırım başlıklarında önemli adımlar atmaya devam ediyor. Gözler, Başbakan Davutoğlu'nun, "Ekonomiyle ilgili daha sık müjdeler vereceğiz ve 8 paketi daha ilan edeceğiz" dediği reform paketine çevrildi. Kalkınma Bakanlığı'nın hazırlıklarını yürüttüğü paketin önemli bir ayağını vergi sisteminde tasarrufu özendirecek adımlar içeriyor. 


Kredilerdeki vergi istisnaları sosyal ve ekonomik amaçlar dikkate alınarak gözden geçiliyor. Konut kredilerinde vergi istisnaları yeniden alınarak düşük gelirlilerin konut sahibi olması da kolaylaştırılacak. Yeni dönemde yüksek tüketim mallarının kullanımının sınırlandırılmasına dönük önlemler de alınacak. Lüks ve ithalat yoğunluğu yüksek tüketim malları tespit edilerek bunlara yönelik caydırıcı vergilendirme yapılacak. Bu kalemde ÖTV'ye tabi olan listeler de gözden geçirilecek. Sermaye birikimi, sanayileşme süreci hızlandırılacak, yurtiçi tasarruflar, üretken yatırımlar ve üretim faktörlerinin verimlilik düzeyleri artırılacak


Yoksullukla mücadele 

Yoksullukla mücadele kapsamında, günde 4.30 doların altında geçinmeye çalışan vatandaşlar için özel bir program devreye girecek. Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın duyurduğu şeffaflık paketinin de kısa sürede açıklanması bekleniyor. İçinde imar uygulamalarına da yer verilen pakette yoksullukla mücadeleye de yer veriliyor. 



Yeni Asır


Geri Dön